Plantorama og NRE Denmark indgår samarbejde

Den danske havecenterkæde Plantorama og entreprenørvirksomheden NRE Denmark A/S har indgået deres første samarbejde - om havecenter i Tilst

Den danske havecenterkæde Plantorama og entreprenørvirksomheden NRE Denmark A/S har indgået deres første samarbejde. De to parter har indgået aftale om opførelsen af et nyt, stort havecenter i Tilst i den nordvestlige del af Aarhus. Plantorama er selv bygherre på byggeriet, som samtidig bliver deres andet havecenter i Aarhus. NRE Denmark A/S varetager rollen som totalentreprenør.

Det nybyggede havecenter bliver Danmarks største med et areal på næsten 12.000 kvadratmeter inklusiv tilhørende parkeringspladser og udenomsarealer. Udover butik- og lagerfaciliteter etableres også en café på 1. sal, hvor besøgende kan nyde friskbrygget kaffe. Havecenteret får et moderne udtryk med en kombination af asymmetriske og flade tagkonstruktioner omkring hovedbygningen, som er placeret i byggeriets midte. Byggeriet udføres med energirigtige løsninger som solceller og LED-belysning, ligesom regnvand bliver genanvendt til vanding af blomster og planter.

Hos Plantorama ser adm. direktør, Peter Vang Christensen, frem til, at byggeriet og samarbejdet med NRE Denmark for alvor går i gang: ”Vi glæder os til at skabe et nyt bæredygtigt oplevelsescenter, og overlader nu trygt til NRE Denmark at styre byggeriet og tidsplanen, således vi kan byde besøgende velkommen til foråret næste år.”

Hos NRE Denmark er der også glæde over det nye samarbejde med Plantorama. Virksomhedens adm. direktør Jacob Eiskjær Olesen siger: ”Det er et spændende projekt, hvor Plantorama formår at bringe nye dimensioner til danskernes traditionelle opfattelse af, hvad et havecenter er. Vi er utrolig ydmyge overfor den tillid, som Plantorama har vist os, og vi ser frem til et gensidigt og godt samarbejde.”

Det nye havecenter ligger med høj synlighed ud til Viborgvej og bliver en del af det større detailområde i Tilst med naboer såsom Bilka, Bauhaus, thansen, Jysk, Elgiganten og Power. Byggeriet forventes at stå færdigt i foråret 2021.