Boligselskabet fsb sætter gang i nye byggesager

Boligselskabet fsb vil hjælpe byggebranchen under coronakrisen – sætter 16 byggesager i fast track

16.400 ansatte i bygge- og anlægsbranchen vil i første halvår af 2020 være hjemsendt eller afskediget, hvis nedlukningen af Danmark fortsætter. Det forudsiger Dansk Byggeri. Det sker, fordi mange kunder udskyder eller aflyser ordrer.

-Det er præcis derfor, vi nu sætter 16 byggesager i fast track, så der kommer skub i dem. Det er særligt vigtigt at holde hjulene i gang efter corona, og vi kan være med til at få håndværkerne tilbage på byggepladserne. Det handler om mindre komplicerede projekter, hvor vi ikke skal ind i lejlighederne, og hvor vi kun skal udskifte enkelte bygningsdele for eksempel vinduer, siger fsb’s bygge- og udviklingschef Lone Zeeberg Nielsen.

Det strategiske partnerskab en stor fordel

fsb sætter skub i sagerne via det strategiske partnerskab fsb HJEM, der rummer et fast team af ingeniør, arkitekt og entreprenør. Netop det strategiske partnerskab giver mulighed for at sætte i gang hurtigt. Partnerskabet blev indgået for et år siden mellem boligselskabet fsb og NCC, Rubow Arkitekter, Cowi og Smith Innovation. Sammen skal parterne udføre alle fsb’s renoveringsopgaver de næste 3-6 år. Det gælder alle typer renoveringsopgaver, men lige nu handler det om de projekter, der kan sættes hurtigt i gang for at bidrage til beskæftigelsen på byggepladserne hurtigst muligt.