OPP-team bygger og driver sygehusafdeling

OPP-team skal bygge og drifte ny afdeling til Slagelse Sygehus til 500 mio. kr.

Et konsortium bestående af entreprenørkoncernen MT Højgaard, ejendomsforvaltningsselskabet DEAS samt investorerne Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension har vundet et nyt OPP-projekt på 16.000 m2.

OPP-teamet skal stå for opførelse, udvendig drift og vedligeholdelse samt finansiering af Slagelse Sygehus’ nye fødeafdeling og sengeafsnit, der skal stå klar i 2018.

Projektet har en projektsum på cirka 520 mio. kroner og bliver et af de større enkeltstående OPP-projekter i Danmark.

Kontrakten giver konsortiet det totaløkonomiske ansvar for projektet og bliver indgået for en periode på 20 år med Region Sjælland. Bygningen opføres i tre etager med mulighed for at etablere en fjerde etage. I stueetagen placeres både fødeafdeling samt et sengeafsnit, mens der på første og anden sal kommer yderligere 52 sengestuer.

På vegne af konsortiet udtaler Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør med ansvaret for OPP i DEAS:

”Vores team ser frem til at levere et fremtidssikret projekt i en høj kvalitet med gode rammer for sygehusets patienter og medarbejdere. Vi har solide erfaringer fra blandt andet en række tidligere fælles OPP-projekter, og vi konstaterer med glæde, at OPP-modellen som samarbejdsform for alvor er slået igennem i Danmark.”

Den endelige godkendelse fra Regionsrådet afventer.