Sygehus-byggeri som OPP-projekt

I 2016 skal en ny psykiatrisk afdeling i Vejle stå færdig - den opføres af DEAS og MTH som et offentligt-privat partnerskab (OPP)

I 2016 skal en ny psykiatrisk afdeling i Vejle stå færdig. Den opføres som et offentligt-privat partnerskab (OPP), og Region Syddanmark har netop offentliggjort, at ejendomsforvaltningsselskabet DEAS og entreprenøren MT Højgaard i samarbejde med PKA, PensionDanmark og Sampension har vundet udbuddet.

Parterne skal projektere og opføre afdelingen, stå for drift og vedligeholdelse samt finansiere den i de første 25 år, efter den er taget i brug.

- Vi vil levere en ny psykiatrisk afdeling i Vejle, der skaber de bedste rammer for et godt patientforløb, og som lever op til Region Syddanmarks ønske om et robust projekt i høj kvalitet, siger Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør i DEAS med ansvar for selskabets OPP-projekter.

Afdelingen bliver det første offentligt-private sygehusbyggeri i Danmark og et af de største enkeltstående OPP-projekter i Danmark.

DEAS er ansvarlig for udførelsen af drift og vedligeholdelse af afdelingen for cirka 550 mio. kroner over de næste 25 år. Afdelingen bliver selskabets sjette OPP-projekt siden 2006.

DEAS, MT Højgaard, PKA, PensionDanmark og Sampension indgik i 2012 aftale om at samarbejde omkring OPP-projekter for op til fem mia. kr. Vejles nye psykiatriske afdeling bliver parternes første projekt sammen.

Byggeriet er cirka 17.000 m2 og går i gang til sommer, efter at grunden i Vejle Ådal, ved siden af Vejle Sygehus, er blevet klargjort.

Fakta: Ny psykiatrisk afdeling i Vejle
• Hovedleverandørerne er MT Højgaard A/S, der skal stå for opførelsen, og DEAS A/S, som er ansvarlig for udførelsen af drift og vedligehold.
• Arkitema og Moe er henholdsvis arkitekt og rådgivende ingeniør.
• Investorerne er pensionskasserne PKA, Sampension og PensionDanmark.
• Afdelingen rummer psykiatrisk skadestue, børne- og ungeafdeling samt cirka 100 psykiatriske sengepladser.
• Den bygges sammen med Vejle Sygehus via en 200 meter lang tunnel.