Svendborgs nye retsbygning opføres som OPP

Svendborgs nye Byret opføres i et offentlig-privat partnerskab (OPP) af et konsortium bestående af entreprenøren CASA, DEAS samt PensionDanmark, PKA og Sampension.

Svendborgs nye Byret skal opføres i et offentlig-privat partnerskab (OPP) af et konsortium bestående af entreprenørkoncernen CASA, ejendomsforvaltningsselskabet DEAS samt investorerne PensionDanmark, PKA og Sampension.

Det er et erfarent konsortium, der står bag Svendborgs nye Byret. Projektet bliver CASA’s tredje og DEAS’ syvende OPP-projekt, mens det er anden gang inden for kort tid, at pensionskasserne indgår aftale om finansiering af et OPP-projekt.

Retten i Svendborg ligger i dag fordelt på flere adresser i Svendborg. Med den nye retsbygning samles de godt 40 medarbejdere under ét tag. Retsbygningen på cirka 4.000 m2 skal stå færdig i juni 2016, og byggeriet går i gang i begyndelsen af 2015.

- Vi er rigtig glade for den løsning, vi kan tilbyde i Svendborg, hvor CASA’s spidskompetencer inden for OPP og byggeri udfoldes. Med DEAS har vi en topprofessionel partner, hvor helhedsløsningen for såvel den offentlige part, brugerne og os private aktører går op i en højere enhed”, siger adm. direktør i CASA, Peter Rosengreen.

- Vi ser frem til at levere et projekt, der skaber de bedste rammer for borgerne og medarbejdere ved retten. Vi sikrer projektet en solid drift og et effektivt vedligehold, så det vil bevare sin værdi i mange år fremover,” siger Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør i DEAS, der er ansvarlig for byggestyringen samt gennemførelse af drift og vedligehold i de første 20 år i retsbygningens levetid.

- Det er på flere måder glædeligt, at den nye retsbygning i Svendborg opføres som offentligt-privat partnerskab. Medlemmerne har udsigt til et godt og stabilt afkast. Medarbejdere og borgere kan se frem til at få fysiske rammer i høj kvalitet, og endelig så viser beslutningen om at opføre bygningen som OPP-projekt, at modellen for alvor er ved at slå rødder herhjemme, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Projektet er et godt eksempel på, hvad målet er med OPP: At skabe effektive løsninger til gavn for medarbejdere, borgere og samfund. Og i PKA er vi naturligvis tilfredse med, at vi samtidig kan skabe et godt afkast til vores medlemmer,” siger adm. direktør Peter Damgaard Jensen, PKA.

 

Fakta: Retten i Svendborg

Konsortium: CASA (opførelse) og DEAS (drift og vedligehold), PensionDanmark, PKA, Sampension (investorer)

Projektsum: ca. 175 mio. kr.

Arkitekt: KPF Arkitekter

Rådgivende ingeniør: COWI

Bestiller: Bygningsstyrelsen

Areal: 4.000 m2 fordelt på to etager. Retten rummer syv retssale og en førstesal til personale.

Forventet ibrugtagelse: juni 2016