Arkitema vinder 124 ungdomsboliger i Sverige

Arkitema Architects vinder konkurrencen om 124 ungdomsboliger i Tullinge skov syd for Stockholm

Stockholm mærker et befolkningsboom. Byen vokser konstant. Forstaden bliver til midtby, og de rekreative områder bliver indtænkt. Dette har betydning for Tullinge Skov, der nu skal huse 124 ungdomsboliger. Naturinspirerede boliger som Botkyrka kommune har udnævnt Arkitema Architects til at tegne med WästBygg Projektutveckling Stockholm AB som bygherre.

- Vi har tegnet ungdomsboliger, som smelter sammen med skoven via et stort, åbent, rekreativt gårdrum. De nærliggende transportmuligheder giver samtidig de unge mulighed for hurtigt at komme ind til Stockholm centrum. Således er dette boligprojekt karakteristisk ved at være boliger midt i naturen med storbyen som nabo, forklarer Ola Göransson, partner i Arkitema Architects.

Eftertragtede ungdomsboliger

I Botkyrka kommune reagerer de på den markante efterspørgsel på ungdomsboliger. Derfor er de meget begejstrede for, at de inden længe kan tilbyde byens unge lejligheder i grønne omgivelser.

Placeringen Tullinge Skov er projektets inspirationskilde. Alle lejligheder vender mod skoven, mens fællesområderne er placeret mod gården. Samtidig har alle boliger fransk altan, så der fra alle boliger er god kontakt til naturen. Netop fokus på naturen roses i dommerbetænkningen:

Arkitema Architects i Stockholm

Siden 2012 er antallet af medarbejdere på Stockholm-kontoret steget fra 29 til 68. Især opgaver inden for sundhedsområdet samt vundne boligprojekter er årsagen til den markante vækst. Bl.a. vandt Stockholm-kontoret for fire måneder projektet Tingstorget i Alby. Endnu et stort boligprojekt for Botkyrka kommune. I Alby skal der bygges 27.000 m2 boliger, dels som rækkehuse, dels som etagehuse. Et projekt, der også har stor fokus på grønne fællesarealer.


Data

Adresse: Solskenvägen, Tullinge

År: 2015

Omfang: 5.300 m²

Bygherre: WästBygg Projektutveckling Stockholm AB, Botkyrka Kommun

Arkitekt: Arkitema Architects

Landskab: Arkitema Architects

Præmiering: 1. præmie i konkurrence 2015