Wienerberger med total facademursløsning

På Neubau præsenterede Wienerberger en total teglløsning med ensamlet tykkelse på 46 cm.

Teglbranchen, ikke bare i Danmark, er udfordret af den stigende anvendelse af facadeløsninger med sandwichløsninger med tegl-letbetonelement og rene letbeton-sandwichløsninger.

Men på NordBau-messen viste den østrigske Wienerberger-koncern at teglbranchen godt selv kan levere totale facadeløsninger, der lever op de tyske isoleringskrav til bl.a. Passivhuse og KfWEffienzhäuser, skriver nyhedsbrevet Byggeeksport.

Med overskriften: Zweischalige Systemlösungen für den Neubau:Weniger Wand. Mehr Wohnraum. Beste Lösung og med en U-værdi på0,18 W/m2K. præsenterede Wienerberger en sådan teglløsning med ensamlet tykkelse på 46 cm. Udvendigt beklædt med teglklinker klæbet på en teglhulblok med mineraluld i hullerne og indvendigt pudset. Løsningen giver en hurtigere opmuring end med almindelige teglformater.

Byggeeksport har spurgt Wienerberger Skandinaviens adm. direktør Lars Strand om denne løsning også kommer til Danmark og det øvrige Skandinavien. Hertil svarer han.

- Wienerberger er i Skandinavien endnu ikke præsenteret for den nye løsning, men da vi i alle tre lande satser på udbud til og anvendelse af blokke i byggeriet, er det alene et spørgsmål om kort tid.

Videre fortæller han, at vil det vise sig, at den nye løsning er attraktiv under vore himmelstrøg, vil Wienerberger udbyde løsningen. Vi arbejder allerede nu på at øge vores tekniske ekspertise for netop at kunne rådgive om mere komplekse løsninger.

- Tendensen er tydelig, og vi er i Wienerberger Skandinavien meget opmærksomme på det skred der sker mod andre og mere teknisk betonede løsninger, bemærker Lars Strand.

Kilde: Byggeeksport