Fra industrikvarter til fashionabelt bolig- og erhvervsbyggeri

Skibbroen er en af hovedpersonerne i et nyt kvarter med sine smukke facader af to slags vandstrøgne mursten i et mix, der er designet af arkitekten specifikt til Skibbroen

Skibbroen på Københavns havnefront er byggeri til både boliger og erhverv til udlejning. Byggeriet består af to blokke – Bygning A og Bygning B, der ligger som V’er ud mod kajpladserne ved Tømmergraven.

Wienerberger har leveret mursten til begge bygninger – i denne artikel kigger vi lidt på bygning A, der har en lys facade med et smukt mix af de to sten W 450 Jern og W 447 Flint fra det danske teglværk Petersminde. Der er tale om et mix designet af arkitekten specifikt til Skibbroen.

Bygningshjørner og facader

Den måde, hvorpå de V-formede bygninger er vinklede, medfører, at mange forskellige lejlighedstyper opstår omkring hjørner og de skråt skårne gavle. Bygningerne åbner så meget som muligt op mod vandet, og det er på facaderne mod havnen, du finder de fleste balkoner. Alle lejligheder har mindst en balkon beliggende primært mod vandet. Balkonerne har vinklede sider for at understrege fasadens vandrette dimension.

Balkonerne og vinduerne er placeret så de giver de fleste beboere sol og havudsigt. Denne variation i placeringen af vinduer og altaner giver både livlige og anvendelige facader.

Havnemiljø

Tanken bag byggeriet har fra arkitektens side også været at danne et stjerneformet uderum mellem de vinklede bygninger. I uderummet er en stor have, af mere privat karakter, mens promenaden på kajsiden er et mere offentligt rum. Haven er et frodigt og roligt sted, der skaber en grøn oase midt i det travle bymiljø.

Det unikke kanal- og havneområde med husbådene bidrager til at skabe et levende havnemiljø. Skibbroen påvirker hverdagen for både beboerne og andre brugere af havnen såsom roklubben. Det særlige liv, der karakteriserer Skibbroen, opstår på baggrund af brugernes forskellige aktiviteter, herunder blandingen af ro, fritidsaktiviteter og praktiske aktiviteter.

Kun 900 meter fra Dybbølsbro st. tilbyder dette tidligere industrielle havneområde i dag alt fra hyggelige caféer og restauranter samt et stort indkøbscenter og det virkelig populære italienske madmarked - SuperMarco.

Fakta

Beliggenhed: København

Type: Beboelse og erhverv

Projektnavn: Skibbroen, Havneholmen

Arkitekter: Holscher Nordberg Architecture and Planning A/S

Bygherre: Skanska

Produkter til facade: Mursten - W450 Jern and W 447 Flint

Byggeår: 2012-2016

Antal lejligheder: 184

Totalt areal: Ca. 17.500 m2