Lancering af reparationsmurbinder

Fischer har netop lanceret den såkaldte VBS-M reparationsmurbinder i Danmark, en rent mekanisk løsning

Inden længe er det slut med besværlig og usikker montering af nye murbindere til erstatning for de gamle og gennemtærede. Arminox A/S bliver eneforhandler af fischers unikke system til renovering af facader og murværk, skriver virksomheden i en meddelelse.

Fischer har således lanceret den såkaldte VBS-M reparationsmurbinder i Danmark. Produktet har været en stor succes i Holland og Nordtyskland, hvor man har samme byggeskik som herhjemme og derfor også samme problemer med murbindere på ældre facader og gavle: binderne ruster væk og holder ikke længere sammen på for- og bagmur. Det betyder, at en storm eller lignende kan få den forreste mur til at kollapse.

Det har hidtil været en besværlig proces at renovere udtjente murbindere. Fx har det været svært at sikre, at nye murbindere får fat både i facaden og i bagmuren. Med VBS-M murbinderen bliver det langt hurtigere og meget mere sikkert.

Tommy Bonnerup, direktør i Arminox, forklarer:

- Det særlige ved fischers nye VBS-M reparationsmurbinder er, at man på en og samme tid kan sikre montering i både for- og bagmur. Desuden er det en rent mekanisk løsning, så man slipper for at skulle bruge klæbemasse. Det nye system er nemt, hurtigt og sikkert.

Fischers VBS-M reparationsmurbinder består af en skrue i rustfrit stål og en tilhørende dybel i polyamid. Systemet er godkendt til indføring gennem både fuge og sten med en forankringsdybde på bare 50 mm. Et lille skruehoved gør desuden undersænkning mulig. Der er ekspansionsdel i begge ender, som sikrer optimal befæstigelse i både bag- og formuren.