NORD Architects bliver totalrådgiver til Nyt Sundhedscenter i Hillerød

Nord Architects er udvalgt som totalrådgiver med at tegne det nye ca. 4.300 kvm store sundhedscenter i Hillerød til omkring 70 mio. kr

Hillerød Kommune har længe haft et ønske om at skabe nye tidssvarende rammer for kommunens rehabilitering, genoptræning og dele af hjemmeplejen. Med ”Det nye Sundhedscenter ved Frederiksborg Centret” bliver ønskerne til virkelighed. 

Nord Architects er udvalgt som totalrådgiver til den omfattende opgave med at tegne det nye ca. 4300 m2 store sundhedscenter til omkring 70 mio. kr. Som underrådgiver deltager på ingeniørsiden RAMBØLL og landskabsarkitektfirmaet SLA. Teamet er valgt på baggrund af et EU-udbud, hvor fem prækvalificerede teams afgav tilbud på opgaven. Nord Architects har blandt andet stået bag det meget roste ”Center for Kræft og Sundhed” på Nørre Allé i København samt det igangværende Nye Vardheim sundhedscenter i Norge og Diakonissestiftelsens Hospice på Frederiksberg.

Nyt Sundhedscenter ved Frederiksborgcentret er et visionært pro­jekt, hvor syge og raske, unge og gamle skal færdes side om side. Det skal både være et mødested for folk, der er i rehabilitering, genoptræning og for hjemmeplejen, og så skal det koble sig til det nuværende Frederiksborgcenter.

- Sundhedscenteret er en ny type offentlig institution, der samler mange funktioner under ét. Det er både et sted, hvor folk kommer for at få behandling, rekreere og møde ligesindede. Samtidig har bygningen en række udadvendte funktioner, der giver lokalsamfundet nye mødesteder. Sundhedscentret har potentialet til at redefinere den måde, vi opfatter offentlig service og sundhedsbyggeri på, og vi er meget stolte over at være en del af den proces, siger partner i NORD Architects, Morten Rask Gregersen.

NORD Architects, Rambøll og SLA ønsker at bidrage til, at Sundhedscentret bliver et levende, imødekommende og aktivt sted, der danner attraktive rammer om bevægelse samt ro og fordybelse både inde og ude. NORD Architects har god erfaring med at designe og realisere nye bygninger, der har fokus på sundhed og trivsel. I ”Center for Kræft og Sundhed” har NORD Architects desuden tidligere arbejdet med, hvordan træning og fysisk udfoldelse kan bidrage til øget sundhed, livskvalitet og rehabilitering.