HLA bag ny, stor skole i Frankfurt

Frankfurt School of Finance & Management har valgt at realisere Henning Larsen Architects’ forslag til en 42.000 m2 stor, ny skole centralt i Frankfurt

Frankfurt School of Finance & Management har valgt at realisere Henning Larsen Architects’ forslag til en 42.000 m2 stor, ny skole centralt i Frankfurt. Skolen er en videregående uddannelsesinstitution placeret i et af Europas finanscentre. Projektforslaget er designet i samarbejde med landskabsarkitekterne ManMadeLand og ingeniørvirksomhederne Innius RR, Werner Sobek, Transsolar og BPK.

- Den centrale idé i Henning Larsen Architects’ forslag overbevidste os. Den nye campus har et legende udtryk. Det centrale torv, de forskellige åbne rum og terrasser inviterer studerende, ledere og lærere såvel som færdiguddannede og gæster til at blive. Med placeringen og designet af vores nye campus vil vi integrere skolen mere med byen og Frankfurts liv, forklarer professor dr. Udo Steffens, rektor på Frankfurt School of Finance & Management.

Auditorier og undervisningslokaler er placeret side om side med offentligt tilgængelige funktioner som bibliotek, kantine og butikker. Skolens studerende og medarbejdere vil derfor naturligt være i kontakt med omverdenen.

Byggeriet består af en række høje volumener, der skaber et aflangt, offentligt rum. Det bliver skolens samlingspunkt og et åbent og inviterende studiemiljø. Fra skolen kan man se det centrale erhvervsområde i Frankfurt, og det er med til at styrke forbindelsen mellem det akademiske og erhvervsmæssige miljø.

- Godt undervisningsbyggeri skal inspirere studerende og undervisere. Det handler om at skabe forskellige rum, der giver plads til både koncentration, fokus og samarbejde, tværfaglighed og dialog,” siger designdirektør og partner Louis Becker, Henning Larsen Architects. ”Uddannelsesinstitutioner er vigtige aktører i samfundet, og derfor skal de være åbne og en aktiv del af byen.”

Den internationale konkurrence om det nye Frankfurt School of Finance & Management blev udskrevet i samarbejde mellem skolen og Frankfurt by. Henning Larsen Architects konkurrerede mod fire inviterede teams. Heriblandt verdenskendte navne som Zaha Hadid, OMA og Dominique Perrault.

Projektet er et samarbejde mellem Henning Larsen Architects' kontorer i København og München. Skolen forventes at åbne for studerende i 2016.