Juul | Frost Arkitekter bag stort boligprojekt i Malmø

Juul | Frost Arkitekter skal tegne 187 boliger i Malmö, der opføres af Midroc for MKB Fastighets AB

Sjöjungfrun er 187 boliger, der opføres af Midroc for MKB Fastighets AB, der er Malmøs kommunale boligselskab med en portefølje på over 22.000 lejeboliger. Juul | Frost Arkitekter er arkitekter på boligprojektet og fortsætter hermed deres arbejde i Malmø.

Boligerne i Sjöjungfrun – Havfruen, der endnu er et arbejdsnavn - opføres i hjertet af Västra Hamnen som en del af World Trade Center Malmö, der er et nyt og multifunktionelt område, der udvikles med en kombination af boliger og kommercielle faciliteter. De 187 boliger er fordelt på 1 – 4 værelses lejligheder med butikker i de nederste etager, som hermed bliver offentligt tilgængelige. Boligprojektet udgør afgrænsningen af WTC-området ud mod Stora Varvsgatan, hvor tegnestuens prisbelønnede Media Evolution City ligger, og relaterer sig på den modsatte side til den kommende Kockumsparken.

- Der er ingen tvivl om, at det er et privilegium at arbejde med endnu et projekt i det spændende udviklingsområde, som Västra Hamnen er. Mens Media Evolution City er udvekslings¬platformen for Øresunds¬regionens kreative erhverv, bliver Sjöjungfrun den fysiske ramme for et godt bomiljø i det tidligere værfts¬område. Set i det store perspektiv har jeg ikke andet end stor respekt for den måde, hvorpå Malmø Kommune har iværksat og gennemført byens utrolige transformationsproces fra værftsby til en vidensby, der atter får folk til at flytte til byen og skaber et løbende behov for nye boliger, siger Flemming Frost, arkitekt MAA, indehaver af Juul I Frost Arkitekter.

Sjöjungfrun bliver den fysiske og visuelle markør, der sætter WTC området på Malmøkortet. Boligerne placeres i to fritskårne bygningskroppe, der samlet danner en karréstruktur, samt et selvstændigt volumen, der når sit højeste punkt i WTC-områdets nord-østlige hjørne og skråner ind mod Kockumsparken. Karréstrukturen danner et indre, halv¬offentligt gårdrum, som bliver de kommende beboeres uformelle mødested.

Fakta
Projekt: 187 boliger i Västra Hamnen i Malmø
Areal: Ca. 18.500 m² + P-kælder
Arkitekt: Juul | Frost Arkitekter
Udvikler: Midroc Property Development AB
Entreprenør: Midroc Project Management
Bygherre: MKB Fastighets AB