Sloth Møller skal projektere nyt atletikstadion

Lyngby-Tårbæk Kommune har besluttet at anlægge nyt atletikstadion uden for det nuværende stadion

Det er i år 40 år siden, at løbebanen som omkranser fodboldbanen på Lyngby Stadion fik udskiftet cindersbelægningen med en Tartan kunststofbelægning. Det var blot anden gang den avancerede belægning blev taget i brug i Danmark, og det gav banen ry, som en af de bedste i Europa. I jubilæumsåret har Lyngby-Tårbæk kommune besluttet at flytte løbebanen udenfor stadion og anlægge et nyt atletikstadion.

Det er det rådgivende ingeniørfirma Sloth Møller, med afdelinger i København, Sønderborg, Aarhus og Odense, der står for projekteringen af det nye anlæg. Det placeres på træningsbanerne nord for svømmehallen og langs med kolonihaverne små 300 meter fra det eksisterende stadion. Det var også Sloth Møller, der i 2005 stod for renoveringen af løbebanerne. Firmaet har siden stået for anlæg og renovering af atletikanlæg i bl.a. Vejen, Ringkøbing og Gråsten og anlagt talrige kunststofbaserede fodboldbaner.

Etableringen af det nye anlæg er en direkte konsekvens af, at Lyngby Stadion skal ombygges, så det opfylder DBU’s krav til et superligastadion. Det betyder bl.a. en opvarmet bane, bedre tilskuerfaciliteter og installationer til  TV-transmissioner. Det arbejde gennemføres i øvrigt af entreprenørfirmaet Hoffmann i Næstved, arkitektfirmaet Friis & Moltke i Aarhus og med Sloth Møller som ingeniører.
Når projekteringen af det nye atletikanlæg er færdig i løbet af nogle uger, sendes det i licitation. Stadion med tilhørende ståtribune skal være klar til at tage i brug i løbet af efteråret.

I Trongårdens Idrætsforening ser man frem til at tage det nye anlæg i brug. Hidtil har man været henvist til at bruge arealer uden for stadion ved afvikling af konkurrencer i hammerkast, spydkast og diskoskast. Fremover vil disse konkurrencer blive afviklet på det areal, som er omkranset af løbebanen – nøjagtig som det kendes fra de internationale atletikbegivenheder.

Trongårdens Idrætsforening kan med knap 150 medlemmer fejre sit 50 års jubilæum i 2014. Foreningen blev stiftet af lærere ved Trongårdsskolen for at sikre, at piger kunne få mulighed for at dyrke atletik. Dengang var det kun drenge, der kunne dyrke atletik i den lokale idrætsforening.