40 år som arkitekt for Danmarks største bygherrer

Birgitte Nyerup Fester har arbejdet som arkitekt for Rørbæk og Møller Arkitekter i over fire årtier. Nu sætter hun punktum for karrieren med et markant Arne Jacobsen-projekt

- Jeg har haft et fantastisk arbejdsliv fyldt med dejligt fællesskab her på tegnestuen. Opgaverne har spændt fra nybyggeriet af DTU’s prisbelønnede Life Science and Bioengineering-byggeri til restaurering og renovering af Arne Jacobsens ikoniske Nationalbank, som er et projekt jeg er stolt af at kunne slutte min karriere med, siger Birgitte Nyerup Fester, arkitekt hos Rørbæk og Møller Arkitekter.

Birgitte dimitterede i 1981, tog til Stockholm et halvt års tid, og vendte så hjem til Rørbæk og Møller Arkitekter, hvor hun havde hjulpet til siden sommeren ’77.

- Fra dag ét var der oplæring i alt, hvad jeg skulle kunne som sagsarkitekt: Kontakt til bygherre, brugere, myndigheder, udarbejdelse af tidsplaner, budgetter, beskrivelser og udbud. Det hele skulle styres, og det var en stejl læringskurve med mange nye discipliner for en nyuddannet arkitekt, siger Birgitte

Med tiden fik Birgitte projekteringslederansvar og ansvar for store rammeaftaler for landets største bygherrer Bygningsstyrelsen, DTU, Københavns Kommune og Københavns Universitet.

- Restaurering kom for alvor ind i billedet med opgaverne for Københavns Universitet med Universitetsfirkanten og Botanisk Have. Jeg følte mig så privilegeret over både at have med disse fine anlæg at gøre, og samtidig få lov til at udvikle helt nye og topmoderne laboratorier til de internationale topforskere, siger Birgitte.

Gennem de mange år som arkitekt har Birgitte oplevet skiftende arkitekturstrømninger, store teknologiske udviklinger med nye materialer og ikke mindst nye projekteringsmetoder og dokumentationsformer, og fremadrettet vil Birgitte, nu fra sidelinjen, fortsætte med at følge med i hvordan byggebranchen løser tidens udfordringer.

Rørbæk og Møller Arkitekter takker Birgitte for den store indsats med en reception torsdag den 22. juni fra 14.45-17.00 på Thoravej 7, 1. sal, 2400 København NV. Alle nuværende og tidligere samarbejdspartnere og kolleger er velkomne.

Foto:DTU Life Science: Rørbæk og Møller Arkitekter arbejder specialiseret med forsknings- laboratorie- og undervisningsbygninger som Life Science & Bioengineering, DTU. Bygningen samler godt 800 medarbejdere fra DTU-Aqua, Fødevareinstituttet og Veterinærinstituttet, og rummer topmoderne forskerkontorer, laboratorier og undervisningsfaciliteter. Foto: Adam Mørk.