Nye luksusboliger i 10 etager i Aalborg

schmidt hammer lassen architects har tegnet nyt boligprojekt i Aalborg med placering nær Musikkens Hus og Limfjorden

Noget af Aalborgs bedste fjordudsigt kommer nu til salg. Det sker i forbindelse med etableringen af schmidt hammer lassen architects fashionable 10 etager høje, slanke boligkompleks på yderste, mest vestlige hjørnegrund i Aalborgs gamle Østre Havn. Placeringen - næsten helt ude i Limfjorden og med Musikkens Hus som nærmeste nabo - kan næppe blive mere eksklusiv, når også betænkes det liv, som forventes på havnefronten efter åbningen af Musikkens Hus i 2014.

Byggeriet, der har Entreprenørfirmaet A. Enggaard som hovedentreprenør, vil stå færdigt i 2015. Men hos Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen forventer man, som den anden hovedinitiativtager, snart at kunne melde alt udsolgt blandt de 30 rummelige luksusboliger. En halv snes er faktisk allerede inden offentliggørelsen solgt eller reserverede. Allerøverst findes to  penthouseboliger, hvoraf den største, med en salgspris på 9,25 mio. kr., er på 228 kvadratmeter + kæmpe altan + ekstra 78 kvm. tagterrasse med udekøkken, sauna og udendørs spa, skriver virksomheden i en meddelelse.

Forud er gået halvanden års indgående drøftelser om konstruktion og placering med Aalborg Kommune, som netop er succesfuldt afsluttet. Byggeriet bliver nemlig retningsgivende ”fyrtårn” for etableringen bagved af det helt nye Musikhuskvarter. Det domineres af høje moderne bolig- og kontorbyggerier - i det tidligere havneindustrikvarter, der indtil for nyligt var præget af lige så høje siloer og fabriksbyggerier, men som fremover vil tage udgangspunkt i byens to store nye kulturinstitutioner Nordkraft og altså Musikkens Hus.

Med det atypiske antal - tre på hver etage - udmærker boligerne sig i forhold til sol og fjord ved at være konstrueret og placeret, så beboerne overalt i den forskudte sekskantede bygning oplever naturligt lys fra hele tre sider. Og med en lukket parkeringskælder i to dæk under komplekset vil ingen heller opleve at blive regnvåde på vej med elevatoren ned i bilen, når så solen ikke skinner.

Hos entreprenøren A. Enggaard er man spændt på at komme i gang og få sat første spadestik i jorden:

- Dette projekt er på mange måder vores virksomheds mest spændende projekt siden finanskrisens start. Det bliver en milepæl i Aalborgs forvandling fra industri- til rigtig vidensby. En boligmæssig grundsten i forhold til den markante kulturakse med Musikkens Hus og Nordkraft i det nye Musikhuskvarter omkring Østre Havn, lyder det fra direktør Asger Enggaard.

Han bakkes op af projektets designansvarlige arkitekt, Kasper Frandsen, fra schmidt hammer lassen architects:

- Mulighederne, der ligger i selve placeringen, har været fantastiske. Men det har også krævet sit for os at nå dette resultat, der udnytter omgivelser og vilkår optimalt. Dette projekt kan fint matche de flotteste boligprojekter i både København og Aarhus, vurderer arkitekten.