To arkitektpriser til Ørestadsprojekter

Arkitekturprisen "årets Arne" er gået til Ørestad Skole og Bibliotek, mens "Lille Arne" er gået til kanal-projekt

Prisen ’Årets Arne’ er netop blevet uddelt af Arkitektforeningens lokalafdeling i København. ’Store Arne’-prisen gik til Ørestad Skole og Bibliotek, mens ’Lille Arne’ gik til de tre øer i kanalen langs sivegaden i Ørestad City. By & Havn har været bygherre på øerne.

Arne-prisen – opkaldt efter arkitekt Arne Jacobsen - går til ’såvel udførte værker som initiativer, der har løftet arkitektur i Storkøbenhavn i det forgangne år’. Alle medlemmer af Arkitektforeningen har haft mulighed for at indstille projekter til priserne.

Årets priser går altså til to Ørestad City-projekter; Ørestad Skole og Bibliotek tegnet af KHR arkitekter samt de tre smukke og funktionelle træøer i kanalen ved sivegaden tegnet af ORT – Open Research Team.

- Begge projekter er en stor gevinst for Ørestad City, og jeg synes, det er fortjent, at arkitektforeningen har valgt de to projekter. Skolen og biblioteket er i høj arkitektonisk kvalitet, men først og fremmest har bygningen allerede vist sit værd, fordi den er blevet et af samlingspunkterne for bylivet i Ørestad. På samme måde fungerer øerne som uformelle mødesteder både for skole- og gymnasieeleverne og for beboerne i området, og det er præcis vores hensigt,” siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

Juryens begrundelser for at tildele priserne er bl.a.:

- Ørestad Skole og Bibliotek tilhører en lille gruppe af bygninger i Ørestad, som tilfører stedet mening og liv på samme tid. Skolen er både en arkitektonisk oplevelse, et offentligt tilgængeligt sted og et inspirerende ’bevægelsesapparat’.”

- 3 øer i Ørestad kunne have ligget et andet sted og fungeret fint. Men med placeringen som broer over den lange nord-sydgående kanal under metrolinjen kaster øerne tryllestøv over rummet under højbanen – og det er ikke gjort før med samme enkle og funktionelt indlysende greb som lige her.

Ørestad Skole er i 2012 bl.a. blevet præmieret med titlen ’Gode og smukke bygninger i Københavns Kommune’ og været blandt de nominerede til ’Årets Lyspris 2012’.