Nykredits Fonds Bæredygtighedspris går til Anders Lendager

Sidste uge vandt Lendager Group Danish Design Award med byggeriet Upcycle Studios. I morgen modtager grundlæggeren Anders Lendager Nykredits Fonds Bæredygtighedspris 2019.

Bæredygtighedsprisen er med sine 250.000 kr. den største i Danmark og er blevet uddelt hvert år siden 2015. Det er bestyrelsen i Nykredits Fond, der vælger vinderen på baggrund af en indstilling fra et fagkyndigt udvalg.

Anders Lendager har ifølge prisudvalget gjort sig bemærket ved gøre noget særligt for arkitekturen med særlig fokus på, at arkitektur, miljø og klima går op i en højere enhed. I juryens motivering hedder det blandt andet: Lendager Group bidrager med udbredelsen af cirkulær økonomi og verdensmålene, og med de forretningsmodeller, der følger med. De vil skabe en fremtid, hvor økonomisk vækst er afkoblet fra stigning i CO2 udledning.

-Bæredygtigheds prisen er en stor ære. Især fordi prisudvalget består af anerkendte branchefolk. Hos Lendager Group er vi kompromisløse, når det kommer til bæredygtighed i byggeriet. Blot at gøre tingene lidt bedre er ikke godt nok. Vi må ikke lade os nøje med, hvad der er muligt i dag. Vi skal hele tiden skubbe grænsen for bæredygtighed, både når det kommer til at integrere bæredygtighed i designfasen, men også mht. udvikling af genanvendte byggematerialer. Byggebranchen er blandt de allerstørste forbrugere af ressourcer. Men vi har vist, at sådan behøver det ikke være. Og at bæredygtigt byggeri ikke behøver koste mere end konventionelt byggeri, siger Anders Lendager, CEO, Lendager Group.

I forbindelse med prisoverrækkelsen udgives desuden en bog med alle vinderne i fondens historie.

Lendager Group er stiftet i 2011 og har en målsætning om at være Danmarks førende bæredygtige tegnestue. Lendager Group har specialiseret sig i bæredygtighed og bruger cirkulær økonomi som redskab til at udvikle bæredygtige bydele, bygninger og organisationer.

Priserne overrækkes ved et arrangement hos Nykredit på Kalvebod Brygge torsdag d. 23. maj kl. 16.

 

Prisudvalget:

Flemming Ibsen (formand), arkitekt, partner i tegnestuen Vandkunsten

Mette Tony, arkitekt, indehaver af Praksis Arkitekter

Signe Cold, arkitekt, direktør i Entasis

Kasper Guldager Jensen, arkitekt, partner i 3XN