Konkurrence om nyt mega-sygehus

Fem firmaer skal konkurrere om bedste idé til Region Sjællands kommende universitetssygehus på 189.000 kvm i Køge

Nu går konkurrencen om den bedste idé til udformningen af Region Sjællands kommende universitetssygehus i Køge i gang. Ud af 13 ansøgere er fem firmaer udvalgt til at deltage.

Region Sjælland har prækvalificeret følgende fem firmaer med samarbejdspartnere til at deltage i projektkonkurrencen om et nyt universitetssygehus i Køge:

•aarhus arkitekterne a/s, København
•Arkitektfirmaet C. F. Møller A/S, Aarhus
•BDP Ltd, Sheffield, England
•Friis & Moltke A/S, Køge
•HOK, London, England


Konkurrencen skal afdække muligheder og vilkår for at udbygge det eksisterende Køge Sygehus til fremtidens store universitetssygehus i Region Sjælland med cirka 900 senge. Projektet har et budget på fire milliarder kroner, og det fremtidige sygehus bliver på cirka 189.000 kvm tre gange så stort som det eksisterende sygehus, som skal bevares.

- Region Sjællands vision for fremtidens sygehusvæsen er overordnet at skabe sammenhæng i patienternes behandlingsforløb og at skabe udvikling. Det skal byggeriet af universitetssygehuset være med til at understøtte, fortæller projektchef Siri Koldaas fra Region Sjælland.

Den første fase af projektkonkurrencen, som nu sættes i gang, er en idékonkurrence, hvor deltagerne skal komme med bud på visionære og innovative forslag til udformning af universitetssygehuset på et overordnet funktionelt og konceptuelt niveau.

Dommerkomiteen udpeger i januar 2013 op til tre vindere, som inviteres til anden fase i konkurrencen. Her skal vinderforslagene fra første fase videreudvikles. Efter behandling i Regionsrådet i juni 2013 udpeges en endelig vinder, der bliver totalrådgiver for projekteringen af universitetssygehuset. Efter planen skal byggeriet stå færdigt i 2020, og universitetssygehuset skal være fuldt ud i brug i 2021.