Det nye supersygehus i Vestjylland

Det nye supersygehus i Gødstrup, bliver med en anlægssum på knap fire mia. kr. et af Danmarks største nybyggerier inden for sundhedssektoren

Illustration: CuraVita

Hos CuraVita var begejstringen naturligt nok stor, efter at Region Midtjylland sidst i september udpegede konsortiet som vinder af den månedlange projektkonkurrence om det nye supersygehus DNV Gødstrup nord for Herning. Med en anlægssum på knap fire mia. kr. bliver sygehuset et af Danmarks største nybyggerier inden for sundhedssektoren og sætter således standarden for fremtidens sygehusbyggeri.

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) forklarede ved offentliggørelsen af vinderen:

 - Med valget af totalrådgiver har vi taget et stort skridt på vejen mod at få bygget vores fagligt ambitiøse og attraktive hospital, der skal sikre Vestjylland et hospital i verdensklasse.

Patienten i centrum

For at sikre effektive arbejdsgange skabes tæt kontakt mellem alle afdelinger og faglige specialer. Patienten har således kort vej til f.eks. billeddiagnostik og ambulant behandling, men generelt er det meningen, at specialisten kommer til patienten i stedet for omvendt. Ved at koncentrere transportvejene skaber vinderforslaget et sygehus, hvor patienten er i centrum, og hvor nærheden til specialerne er med til at sikre en hurtig og præcis diagnose.

Inspireret af landskabet

Forskning viser, at en tæt kontakt til naturen er med til at fremme patienternes helbredelse og personalets trivsel. CuraVita har derfor i høj grad lagt vægt på at styrke kontakten til det vestjyske hedelandskab, der danner inspiration for forslagets egenart og sanselighed med en brug af materialer, der leder tankerne væk fra det traditionelt kliniske sygehus og i retning af en tryg og hjemlig atmosfære.

Byggefakta

  • CuraVita-samarbejdet blev startet i 2007 og består af firmaerne Arkitema Architects K/S, NSW Arkitekter & Planlæggere A/S, AART architects A/S, Grontmij, Moe & Brødsgaard og Hospitalitet.
  • Underrådgiver: Arup
  • Areal: 135.000 kvm