Tegnestuer skal tegne fremtidens købstæder

Seks tegnestuer er udvalgt til at komme med bud på fremtidens forstæder, herunder en konkret helhedsplan for Farum Midtby

Seks dygtige tegnestuer er udvalgt til at komme med visionære bud på fremtidens forstæder og fremtidens Farum gennem deltagelse i Furesø Kommunes og Realdanias arkitektkonkurrence 'Farum i udvikling'.

Arkitektkonkurrencen er én af i alt fem konkurrencer i Realdanias initiativ 'Fremtidens Forstæder'. Initiativet skal skabe debat om og visioner for en fremtidig bæredygtig udvikling i forstæderne, og i Furesø Kommune skal konkurrencen helt konkret resultere i en helhedsplan for Farum midtby.

I alt 21 kvalificerede teams har deltaget i prækvalifikationen, og Furesø Kommune og Realdania har nu i samarbejde indsnævret feltet til seks teams, som er: JWH Arkitekter, Cebra og Transform, Juul| Frost Arkitekter, BIG, Effekt, Tegnestuen Vandkunsten. De seks teams går nu videre til selve konkurrencen, som bliver udskrevet den 24. juni.

Projektleder i Realdania, Astrid Bruus Thomsen, siger:

- Vi ser de seks teams som meget stærke. De repræsenterer hver især brede kompetencer og forstår den kompleksitet, der er i at udvikle en eksisterende by, og hvor der er fokus på bæredygtighed. De valgte teams arbejder typisk meget forskelligt, så jeg tror, der bliver god mulighed for at få forskelligartede og visionære bud på fremtidens forstæder.