Højhus på 1,6 kilometer

I Saudi-Arabien er der planer om at opføre en bygning, der bliver verdens højeste - pris: 154 mia. kr.

I Saudi-Arabien har Kingdom Holding Company besluttet sig for at opføre verdens højeste bygning uden for Jeddah. Bygningen bliver 1,6 km høj og kommer til at koste 30 mia. dollar at opføre, svarende til 154 mia. kr.

Prins Al Waleed Bin Talal, der står i spidsen for Kingdom Holding Company, har netop godkendt det, der står til at blive verdens højeste, menneskeskabte bygning – Kingdom Tower.

Det skriver Dvice.com, der også kan fortælle, at det kommer til at tage omkring 12 minutter at komme fra stueetagen til den øverste etage med en elevator. Med en ekspreselevator bør det dog ikke tage længere end fem minutter, estimerer Burj-khalifa.eu.

Bygningen er tegnet af britiske Adrian Smith, og værket bliver dobbelt så høj som Burj Khalifa, der med sine 828 meter på nuværende tidspunkt har rekorden som verdens højeste bygning.

Den kommer til at indeholde 3,5 mio. kvm, og rundt om byggeriet, der ventes at ligge 20 km nord for Jeddah, skal laves en by på omkring 23 mio. kr.

I bunden af bygningen skal der være kontorbygninger, og længere oppe bliver der plads til hotel og lejligheder. Fra 1.000 meters højde og op planlægger Kingdom Holding Company at installere løsninger til alternativ energi.