Hollandske tvillingetårne forarger

Det hollandske arkitektfirma MVRD er blevet udsat for kritik med tegningen af et projekt, der minder om tvillingetårnene i New York

To tvillinge-skyskrabertårne også kaldet 'The Cloud' har skabt mediestorm omkring det hollandske arkitektfirma MVRDV. Især amerikanerne er forargede over projektets lighed med angrebet på de to tvillingetårne den 11. september.

Det er det hollandske arkitektfirma MVRDV, der har tegnet tvillingetårnene med et skørt af skyer til den sydkoreanske hovedstad, og det har til deres egen overraskelse skabt en international mediestorm, fordi tårnene minder om billederne af New Yorks Twin Towers i brand den 11. september 2001, der kostede 3.000 mennesker livet.

- Der er opstået en vældig mediestorm, og vi har modtaget truende mail og telefonopringninger fra folk, der kalder os Al Qaida-elskere og endnu værre ting. Vi beklager dybt enhver association til 11. september-angrebet, som 'The Cloud'-projektet har vakt. Det har ikke været vores intension, og vi beklager dybt til alle, som er blevet stødt eller såret over planerne, skriver MVRDV ifølge den norske avis, Dagbladet.nov, på deres Facebook-side.

De to tårne er henholdsvis 260 og 300 meter høje og er forbundet i midten af en pixeleret 'sky'. Tilsammen har tårnene et samlet areal på 128.000 kvm og projektet forventes at være afsluttet i 2015. Skybæltet halvvejs oppe i tårnene dækker 10 etager og kommer til at rumme butikker, cafeer, en svømmehal og konferencecentre. De øverste etager af begge tårne er forbeholdt penthouse-lejligheder på 1.200 kvm med private taghaver.