Kontor-højhus i Ballerup klar til udlejning

Næste år åbner det over 60 meter høje World Trade Center Ballerup-kontorhus med op til 1.000 arbejdspladser og lejemål fra 53-14.000 kvadratmeter

Næste år åbner det over 60 meter høje World Trade Center Ballerup-kontorhus med op til 1.000 arbejdspladser og lejemål fra 53-14.000 kvadratmeter. Mange lokale virksomheder ventes blandt de kommende lejere, spår erhvervsmæglerfirmaet Lintrup & Norgart A/S, som står for udlejningen.

Om et år slår World Trade Center Ballerup-flerbrugerkontorhuset med 15 etager og næsten 20.000 kvadratmeter dørene op på Borupvang i Ballerup – ti år efter åbningen af det oprindelige World Trade Center Ballerup med nogenlunde samme areal, og som i dag har over 100 lejere i vidt forskellig størrelse.

De kommende lejere får – ud over en enestående udsigt fra Ballerups højeste bygning – adgang til en bred vifte af faciliteter: Fælles kantine, fælles reception med loungeområde og café, sundhedscenter med klinikker og behandlere, fitnesscenter og mødecenter med alt fra små intime lokaler til auditorium og mødesale, der også kan bruges til udstillinger og konferencer. Højhuset får desuden VIP Business Club-faciliteter samt 30 servicerede lejligheder, fx til udstationerede medarbejdere.

”I Lintrup & Norgart er vi både stolte over og glade for, at vi er blevet valgt til en af de største opgaver med kontorudlejning i Storkøbenhavn. Indretningen bliver rå newyorker-stil med fx højt til loftet og synlige installationer – en meget populær stil ved vi fra en række andre flerbrugerhuse, som vi har været med til at udvikle og udleje. Vi forventer, at en stor del af lejerne vil komme fra lokalområdet; nogle har måske brug for mere plads og foretrækker helt ny indretning, og vi begynder snart at kontakte en lang række lokale virksomheder,” siger Stig Lintrup, administrerende direktør og partner i Lintrup & Norgart.

Med over 40.000 arbejdspladser er Ballerup en af de kommuner, som både har flest job i Storkøbenhavn og har flest arbejdspladser – i hele landet – i forhold til indbyggertallet. World Trade Center Ballerup ligger ud til Ring 4 og tæt på det øvrige motorvejsnet. Området bliver betjent af flere hurtigbusser, ligger i gåafstand til S-tog – og der er et væld af p-pladser lige uden for døren. Allerede nu kan interesserede virksomheder få fremvist lokaler og indretning.

”Vi er glade for snart at kunne tage imod lejere, og det er svært at finde større lejemål i Ballerup, som har mange virksomheder inden for it, teknologi og life science. Efter en proces om udlejningen med flere mæglere har vi valgt Lintrup & Norgart, som var meget begejstrede og entusiastiske og straks kunne se, at vores nye kontorhøjhus udfylder et hul i det lokale marked,” siger Ib Henrik Rønje, administrerende direktør og medejer af ejendomsselskabet Kongeegen A/S, der også står bag den første del af World Trade Center Ballerup-komplekset i forstadskommunen.

Kontorhøjhuset ventes at få DGNB sølv-certifikat i bæredygtighed og bliver opført af den Ikast-baserede entreprenør- og ejendomskoncern NRE Group, der er trådt ind som 50 procent ejer.

”Vi er ofte medejer af de ejendomme, vi opfører; så får vi indflydelse og kan skabe mere gennemtænkte projekter. Højhuset kan tilbyde moderne og effektive lokaler i et område, der er præget af ejendomme fra 1980’erne og 1990’erne. Vi nyder selv godt af fleksibiliteten i det første World Trade Center Ballerup-byggeri: Nogle gange har vi brug for at holde møder med to personer, men andre gange er vi 30,” siger Jacob Eiskjær Olesen, administrerende direktør og partner i NRE Group.

 

World Trade Center Ballerup

·       Udvidelse med knap 20.000 kvm fordelt på 15 etager (i alt knap 40.000 kvm)

·       Fleksible kontorer – for små og større virksomheder samt soloselvstændige

·       Fælles reception med loungeområde og café

·       Mødecenter og kantine

·       Fitness og sundhedscenter med vifte af behandlere

·       Faciliteter til konferencer (fx auditorium) og udstillinger

·       30 servicerede lejligheder, fx til udstationerede medarbejdere

·       Masser af parkering – reserverede pladser i p-hus og gratis pladser på terræn

·       Tæt på motorvej, Ring 4 og hurtigbusser, gåafstand til S-tog (Malmparken)

·       Forventet åbning september 2024, i januar 2024 står 3. sal klar til fremvisning

·       Forventet DGNB sølv-certifikat – minimalt energiforbrug og klimaaftryk

·       Ejes af Kongeegen og af NRE Group (også totalentreprenør)

·       Lintrup & Norgart har rådgivet om indretningen og står for udlejningen