WTC Ballerup Tower undervejs

Kongeegen A/S og NRE Denmark A/S realiserer nu udvidelsesmuligheden i World Trade Center Ballerup i form af et nyt 15 etagers højhus, WTC Ballerup Tower

Kongeegen A/S og NRE Denmark A/S realiserer nu udvidelsesmuligheden i World Trade Center Ballerup i form af et nyt 15 etagers højhus, WTC Ballerup Tower, der blandt andet kommer til at rumme kontorfaciliteter, konferencecenter og servicerede lejligheder.

World Trade Center Ballerup, i daglig tale WTC Ballerup, udvider med et nyt 15 etagers højhus på knap 20.000 kvm. Den eksisterende ejendom er stort set fuldt udlejet og tæller i dag mere end 110 virksomheder og klinikker, og med højhuset udvides WTC Ballerups samlede kapacitet til mere end det dobbelte til knap 40.000 kvm.

Højhuset opføres på det nordøstlige hjørne ud mod Borupvang med direkte passage fra loungeområdet i den eksisterende bygning. Desuden opføres et parkeringshus med mere end 400 p-pladser ved de eksisterende p-pladser på grundens sydvestlige hjørne.

NRE Denmark A/S, som er en del af ejendomskoncernen NRE Group A/S, og Kongeegen A/S bliver ligeværdige partnere og gennemfører udvidelsen af World Trade Center Ballerup i et åbent samarbejde. NRE Denmark A/S indtræder dermed som medinvestor og står samtidig for det kommende byggeri i totalentreprise.

”Vi oplever fortsat stor interesse for at blive en del af WTC Ballerup, hvorfor vi ønsker at fuldende projektet ved etablering af yderligere knap 20.000 kvm” siger adm. direktør og ejer af Kongeegen A/S, Ib Henrik Rønje. ”I højhuset WTC Ballerup Tower, hvis arkitektoniske udtryk harmonerer rigtig flot med den eksisterende bygning, gøres der plads til mellemstore og store lejemål samt servicerede lejligheder - et attraktivt alternativ til et hotelværelse, når de omkringliggende virksomheders medarbejdere kommer på længerevarende besøg. Derudover skal WTC Ballerup styrkes yderligere som konferencecenter. Visionen er fortsat at tilbyde et åbent og imødekommende forretningsmiljø, hvor man trives både som virksomhed og som gæst i huset” slutter Ib Henrik Rønje.

NRE Denmark A/S står for byggeriet

”Vi vil altid gerne være med til at løfte både komplicerede og store projekter, og vi er ikke bange for selv at tage et økonomisk medansvar” siger adm. direktør i NRE Group A/S, Jacob Eiskjær Olesen. ”Når vi ud over at være totalentreprenør indgår i bygherresamarbejder, kan vi være med til at præge den samlede proces. Vores erfaring viser, at dét at være med fra ide til færdigt byggeri og idriftsætning har stor betydning i forhold til at skabe attraktive og rentable løsninger. Vi har samlet et stærkt projektteam med samarbejdspartnere fra tidligere projekter herunder arkitektfirmaet Arkitema, ingeniørfirmaet COWI og PKA som finansiel partner. Vi ser frem til sammen med Kongeegen A/S og projektteamet at realisere projektet. Ejendommen kommer til at have stor fleksibilitet i forhold til forventningerne til fremtidens kontorfællesskaber, og kommer til at fremstå som et nyt og genkendeligt vartegn i Ballerup Kommune” slutter Jacob Eiskjær Olesen.

”Jeg er glad for, at World Trade Center Ballerup realiserer deres vision om at bygge et WTC-højhus i Ballerup” udtaler Ballerups borgmester Jesper Würtzen. ”Projektet er ét, som vi som kommune imødeser med stor interesse. Det giver mulighed for, at flere små og mellemstore virksomheder kan slå rødder i Ballerup side om side med de helt store virksomheder. Jeg forventer, at det vil give en rigtig god synergi, at vi har en større blanding mellem store og mindre virksomheder” slutter borgmesteren.