Pierre Cardin opgiver skyskraber nær Venedig

Den fransk-italienske modeskaber Pierre Cardin har opgivet at bygge en 254 meter høj skyskraber nær Venedig

Den fransk-italienske modeskaber Pierre Cardin har opgivet at bygge en 254 meter høje skyskraber i det tidligere industriområde Marghera, beliggende kun knap ti kilometer fra Venedigs centrum.
The Arts Newspaper skriver, at modeskaberen har droppet sit ’lyspalæ’, fordi han efter to et halvt års venten stadig ikke har fået en byggetilladelse.
Pierre Cardin har mærket en betydelig modstand mod projektet fra det italienske kulturministerium, som da også bekræfter, at byggeplanen ikke harmonerer alt for godt med ambitionerne om en form for landskabsplanlægning i netop dette område.

En del mennesker i Venedig og i resten af Italien for den sags skyld har ligeledes vendt sig imod projektet, fordi de er trætte af at se Venedig vakle under byrden af talløse krydstogtskibe og bygningsværker, som er skudt op af rent kommercielle årsager og ikke just bidrager til byens omdømme som æstetisk perle.
Det gavnede heller ikke Cardin, at The Arts Newspaper sidste år bragte en fotomontage, som viste, at lyspalæet ville tegne sig som en bastant del af Venedigs skyline.
Pierre Cardins tilhængere håbede på, at det Dubai-agtige bygningsværk ville kunne puste nyt liv i det udtørrede industriområde i Marghera. Og bystyret i Venedig ærgrer sig muligvis også over, at planen er skrottet.
I hvert fald kommer man nu til at mangle de 164 millioner kroner, som salget af byggegrunden ville have indbragt.

Kilde: Politiken
 

Modtag helt gratis nyheder fra Byggeplads.dk via vort nyhedsbrev:

http://www.byggeplads.dk/bd/tilmeld-dig-gratis-nyheder-fra-byggepladsdk