Swedbanks nye domicil tegnes af 3XN

2.500 flytter ved årsskiftet 2013/14 ind i Swedbanks nye hovedsæde i Sundbyberg Stad ved Stockholm

Swedbanks nye hovedsæde bliver et af Sveriges mest moderne og innovative kontorbyggerier – med vægt på transparens, skandinavisk enkelhed og dynamiske sociale miljøer, skriver 3XN i en meddelelse. Bag projektet står 3XN i samarbejde med Humlegården Fastigheter, der repræsenterer ejendommens ejer Länsförsäkringar Liv.

Ikke mindre end 2.500 medarbejdere flytter ved årsskiftet 2013/14 ind i den ambitiøse bygning, der skal ligge i Sundbyberg Stad ved Stockholm.

- Huset er tænkt og tegnet indefra og ud. Vi har meget bogstaveligt taget udgangspunkt i Swedbanks kerneværdier og omsat dem til et moderne og markant hovedsæde. Det har i høj grad været deres ønske at skabe et åbent socialt miljø, og det er jo netop også en af vores kongstanker. Derfor har det været en utrolig spændende proces, og vi glæder os meget til at komme i gang med opgaven, forklarer Kim Herforth Nielsen, 3XN.

Bygningen bliver ifølge 3XN et fyrtårn inden for svensk kontorbyggeri med sit innovative og transparente udtryk og en utraditionel trippel-v-struktur. Det store volumen er brudt op i en menneskelig skala, så det både indvendigt og udvendigt virker imødekommende og overskueligt.

Det nye hovedsæde placeres ved Sundbyberg Station, ca. 5 km uden for Stockholm City. Sundbyberg er et dynamisk trafikknudepunkt i stor udvikling og med flere andre nye store hovedsæder. Og 3XN arbejder også pt. på en række andre projekter i og omkring Stockholm:

- Der er i øjeblikket en rigtig god energi omkring byggesektoren i Sverige, og vi kan mærke, at der er en stor interesse for netop dansk arkitektur. Vi er i fuld gang med et højhus i Vällingby og har flere andre spændende projekter på vej, siger Kim Herforth Nielsen.

Byggeriet af Swedbanks nye hovedsæde forventes færdigt i slutningen af 2013.