P-hus opført som OPP-projekt

Et helt nyt p-hus med 365 parkeringspladser ved Århus Sygehus står færdigt tre måneder tidligere end beregnet

Antallet af parkeringspladser ved Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, Nørrebrogade udvides betragteligt. Et helt nyt p-hus ved Århus Sygehus, Nørrebrogade står færdigt tre måneder tidligere end beregnet. Hospitalet får 365 ekstra parkeringspladser, og samarbejdet med bygherren Hermod Ejendomme har været fuldstændig knastfrit.

Det er derfor med stor tilfredshed projektleder og byggekonsulent Charlotte Degn fra Århus Sygehus mandag 13. december ser de første biler rulle ind i parkeringshuset.

- Parkeringshuset er opført i et offentligt-privat partnerskab. Samarbejdet har været fantastisk, og helt usædvanligt kan vi åbne huset for parkering tre måneder før tid, siger Charlotte Degn.

Byggekonsulenten glæder sig samtidig over, at parkeringshuset, der for en stor dels vedkommende er bygget under jorden, falder godt ind i terrænet. I løbet af foråret bliver der plantet espalier og egetræer, så parkeringshuset også bliver et grønt indslag i omgivelserne.

Parkeringshuset er opført mellem Peter Sabroes Gade og Kirkegårdsvej. Det er et af de første projekter i Danmark, hvor en offentlig og privat virksomhed arbejder tæt sammen i et såkaldt OPP-projekt. Hermod Ejendomme er A/S er bygherre og sørger for vedligeholdelse, mens Århus Sygehus ejer grunden og råder over parkeringspladserne. Indtægterne fra parkeringen fordeles ligeligt mellem Århus Sygehus og Hermod Ejendomme A/S.