Brunder Tårnhuse

:
oktober 2021
Brunder Tårnhuse - punkthuse

De fire punkthuse rejser sig i op til syv etager og har givet Brønderslev en ny skyline.

Brunder Tårnhuse - facade

Facaderne er holdt i gule teglsten med, hvor relieffer bryder fladerne.

Brunder Tårnhuse - stue

Interiør fra stue. I byggeriet finder man både trægulve og vinylgulve, der til forveksling ligner trægulve.

previous next

Tårnhuse i parkbebyggelse

I Brønderslev er syv etager langt fra normen, så her giver det god mening, at et nyt boligbyggeri i byens centrum omtales som tårnhuse

Byggefakta


Peder Nielsens Gade 1-19
9700 Brønderslev
Danmark

Bygherre:
Domea, Svend Aage Christiansen A/S
Arkitekt:
Kjaer & Richter A/S
Totalentreprenør:
Dansk Boligbyg as
Ingeniør:
Oluf Jørgensen Rådg. Ing. A/S
Areal:
9800 kvm.
Byggesum: 
150 mio. kr.
Byggeperiode:
Februar 2020 - oktober 2021

Boligselskabet Domea og Svend Aage Christiansen har opført et markant boligbyggeri ved Banegårdspladsen i det centrale Brønderslev. På grunden, der tidligere husede politigård, retsbygning og posthus, er der rejst fire punkthuse i op til syv etager. Byggeriet har fået navnet Brunder Tårnhuse.

Tre af husene er disponeret med tilsammen 66 almene familieboliger og 30 ungdomsboliger for Domea Aabybro samt 19 private boliger, der udbydes til salg. I alle tre huse har beboerne adgang til en fælles tagterrasse.

I det fjerde punkthus er der indrettet seks flexboliger i stueplan og 30 studieboliger fra første til femte sal.

En parkbebyggelse

Brunder Tårnhuse fremstår med et ensartet og sammenhængende arkitektonisk udtryk. Facaderne er holdt i gule teglsten med områder i relief, og byggeriet er udformet med flade tage.

Punkthusene er tænkt som en parkbebyggelse, hvor der er knyttet et privat udeareal til den enkelte bolig i form af egen terrasse eller altan. Et stisystem skal skabe en bymæssig sammenhæng på tværs af grunden, hvor den resterende del udlægges som grønne områder, der skal bidrage til en attraktiv bymidte i Brønderslev.

Forud for byggeprocessen blev de eksisterende bygninger taget ned, og i hele processen har Kuben Management varetaget bygherrerådgivningen. Skitseforslag frem til udbuddet i totalentreprise blev udarbejdet af Arkitektfirmaet Finn Østergaard med EKJ Rådgivende Ingeniører som underrådgiver.

Byggearbejdet er udført i totalentreprise af Dansk Boligbyg, og rådgivningsydelserne på arkitekt- og ingeniørdelen er leveret af henholdsvis Kjaer & Richter og Oluf Jørgensen.

Montage af råhuset

Det er Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik, der har stået for levering og montage af byggeriets elementer.

– Hele vores leverance ligger i råhuset, fortæller salgschef Pelle B. Jensen.

– Vi har leveret bagmurselementer, huldæk, indvendige, bærende skillevægge, trappekerner, elevatorrør og terrazzotrapper. Det vil sige en samlet pakke med elementer til hele råhuset. Det har den fordel for bygherren, at han kun skal tale med en enkelt leverandør på elementdelen, forklarer han.

Pelle B. Jensen fortæller, at Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik har haft deres eget montagesjak på opgaven, der har monteret alle elementerne.

– Vi arbejdede på to tårne ad gangen. Vi startede på det ene tårn, hvor vi satte etagen, lagde dæk og støbte ud. Mens det hærdede, gik vi over på det andet tårn og tog den samme etage der. Når den var afsluttet, vendte vi tilbage til det første tårn, der nu var hærdet, så vi kunne fortsætte med endnu en etage. På den måde arbejdede vi os helt op til toppen af bygningerne, forklarer han.

Pelle B. Jensen oplyser, at arbejdet forløb planmæssigt og var afsluttet til den aftalte tid.

Flere slags gulve

I Brunder Tårnhuse er der lagt trægulve i ejerlejlighederne og vinylgulve, der til forveksling ligner trægulve, i de resterende boliger.

Vinyl vinder i stigende grad indpas i boligbyggerier i disse år, særligt når det drejer sig om almene boliger og andre boligtyper til udlejning. Vinylmaterialet er ekstremt slidstærkt, og man undgår at skulle slibe gulvene i forbindelse med udflytning.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2021 nr. 3

Bolig

Brunder Tårnhuse

Tårnhuse i parkbebyggelse

Bolig

Gads Hus

Helstøbt byggeri med fine facader

Bolig og butik

Søtorvet – Etape 1

Boliger ved sø og å

Bolig

Thors Bakke

Hvidt højhus på historisk grund

Bolig og butik

Tuxens Tårn

Tårn på hollandsk