Dansk Halbyggeri underskriver kontrakt på Køgehallerne

Dansk Halbyggeri skal i samarbejde med Mangor & Nagel Arkitekter og Rambøll opføre Køge Idrætsparks nye bindeled. Det står nu fast, efter kontrakten på en ny hal nu er underskrevet. I alt 4.200 m2 til et samlet budget på 47 mio. kroner forventes at stå klar i 2019.

 

Køge Kommune får en ny stor sportshal ved Køge Idrætspark. Dansk Halbyggeri har i samarbejde med Mangor & Nagel Arkitekter og Rambøll vundet projektet på en vision om, at hallen kan samle idrætsparkens mange besøgende.

 

Med udbygningen af en ekstra hal bliver der plads til 1.100 tilskuere. Kommunen håber, at det fremover vil kunne tiltrække væsentligt flere turneringer i Køge.
 

For at give de bedste betingelser for de besøgende, bliver der gjort meget ud af indretningen af café og tilskuerpladser, så hallen kan blive et mødested med forankring i idrætten.

 

Skaber forbindelse

Hal III – som den nye hal skal hedde - skal skabe en naturlig sammenhængskraft mellem de eksisterende Køgehaller. Med få virkemidler er idrætskomplekset gjort levende og oplevelsesrigt.

 

Den nye Køgehal III er et kvadrat, som er drejet i forhold til de eksisterende haller, hvilket skaber spændende opholdsarealer omkring boksen. Hallens hovedindgangen etableres mod vest fra den nye og markante indgangsfacade, som visuelt åbner sig op. Hallen fremstår i sin materialitet præcist og afklaret med et panoptikan af et foyerområde.

 

Af faciliteter kan nævnes personalerum, omklædning, publikumstoiletter, kontor, mødelokale, presserum, depot, rengørings- og teknikrum mm. Der arbejdes med fire indskudte balkoner omkring boksen, og en fast tribune i kombination med en mobil tribune. Hallen er forberedt til TV-Transmission og er gennemtænkt til mindste detalje.

 

Centrum for lokalsporten

Også i indretningen bliver der gjort meget ud af spillerfoyer, café og tilskuerpladser, så hallen efter kommunens ønske kan blive det ønskede mødested for sportsglade borgere i Køge og omegn.

 

Fra caféen er der glaspartier ud til de tre haller, så de besøgende kan følge med i alle aktiviteter i det nye sportscentrum. Det er noget af det, der skal skabe et livligt og indbydende miljø i Køgehallerne.
 

"Vi er rigtig glade for den måde Dansk Halbyggeri har tænkt hallens mange funktioner sammen på en meningsfuld måde, så der både er plads til idrætten og hele miljøet omkring sporten,” siger Anders Ladegaard Bork, formand for Kultur- og Idrætsudvalget på kommunens hjemmeside.

 

Køgehallerne skal fremme enhver form for indendørs idræt, være forsamlingssted for kommunens borgere og støtte det kulturelle liv. Ud over sportsaktiviteter afholdes en del messer i Køgehallerne, så der bygges til en bred brugergruppe.

 

Illustration: Mangor & Nagel Arkitekter

Læs mere om Dansk Halbyggeri A/S på www.danskhalbyggeri.dk

Denne artikel er publiceret af Dansk Halbyggeri A/S i kategorien

Flere artikler fra Dansk Halbyggeri A/S

Dansk Halbyggeri bygger moderne forsamlingshus i Kolding

”Før samledes man om tirsdagen - nu indfanges man af husets dynamik.” Sådan siger Cecilie Anhøj Kruse, Arkitekt hos...

Dansk Halbyggeri og arkitekt i tæt samarbejde på komplekst projekt

Dansk Halbyggeri opfører i totalentreprise Viborgs nye vartegn Tinghallen, det nye kongres- og musikhus for Viborg Kommune. Projektet til...

Politisk tiltag skaber nye byggebehov hos danske erhvervsskoler

Den politiske aftale om 1,3 milliarder kroner til erhvervsskolerne vil give et regulært byggeboom hos danske erhvervsskoler. Det mener...

Dansk Halbyggeri underskriver kontrakt på Køgehallerne

Dansk Halbyggeri skal i samarbejde med Mangor & Nagel Arkitekter og Rambøll opføre Køge Idrætsparks nye bindeled. Det står nu fast,...

Dansk Halbyggeri sejler ny multihal til Venø

Nøglen til succes ligger i logistikken, når man bygger på en lille ø uden broforbindelse.  Det mener projektchef fra Dansk halbyggeri...

Dansk Halbyggeri A/S lander partneraftale med Dansk Tennis Forbund

Dansk Halbyggeri er ny officiel anlægspartner for Dansk Tennis Forbund, der ønsker at gøre tennis mere populær ved at trække sporten...