36 projekter får støtte i Realdanias Ildsjælekampagne

Med kampagnen til byggeriets ildsjæle ønsker Realdania at bakke op om frivillige kræfter gennem netværk, inspiration og viden, og ikke mindst projektstøtte

Omdannelse af en biograf fra 50’erne til nyt, lokalt mødested. Indretning af tidligere godsvogne til backstageområde ved et lokalt spillested. Etablering af en nyttehave i et almennyttigt boligkvarter, hvor nye sociale relationer skal gro. Det er blot nogle af de i alt 36 frivillige, borgerdrevne projekter, der nu får 12 mio. kr. i støtte gennem Realdanias ildsjælekampagne. Alle projekter er drevet af passionerede mennesker, og på hver deres måde skaber projekterne fysiske forbedringer, nye mødesteder og bedre livskvalitet i lokalmiljøer overalt i Danmark.

Med kampagnen til byggeriets ildsjæle ønsker Realdania at bakke op om frivillige kræfter gennem net-værk, inspiration og viden, og ikke mindst projektstøtte. Gennem to ansøgningsrunder har det været muligt at søge om støtte til at gøre sin idé til virkelighed. Ikke mindre end 218 ildsjælegrupper meldte sig på banen i kampagens anden ansøgningsrunde, og med bistand fra et fagligt rådgiverpanel har Realdania nu udvalgt de i alt 36 projekter, som samlet modtager 12 mio. kr. i støtte til realisering.

- Det har været opløftende at læse de mange ansøgninger med gode idéer fra engagerede ildsjæle over hele landet. Frivillige kræfter skaber udvikling og livskvalitet til gavn for mange mennesker og lokalsamfund. De skaber engagement og gejst i lokalbefolkningen og giver liv i nye og gamle bygninger, og sammen er de hver især med til at forandre verden en lille smule. I Realdania glæder vi os nu til at følge de 36 udvalgte projekter blive til virkelighed, siger Christian Andersen, projektleder i Realdania.

Ansøgningerne er blevet bedømt på, hvordan den solide og kreative idé skaber værdi i lokalsamfundet, på at der er en realistisk anlægs- og driftsøkonomi og ikke mindst på, hvordan projekterne er organiserede og involverer frivillighed.

Se og læs om alle 36 ildsjælsprojekter på www.byggerietsildsjæle.dk

Billedtekst:I Lønstrup vil ildsjælene anvende det gamle spilhus til udstilling og madpakkehus og dermed skabe et nyt, kulturhistorisk besøgssted på stranden. Projektet er blandt de 36 projekter, som nu får støtte fra Realdanias kampagne for ildsjælene i det byggede miljø.

 

 

”Det har været opløftende at læse de mange ansøgninger med gode idéer fra engagerede ildsjæle over hele landet. Frivillige kræfter skaber udvikling og livskvalitet til gavn for mange mennesker og lokalsamfund. De skaber engagement og gejst i lokalbefolkningen og giver liv i nye og gamle bygninger, og sammen er de hver især med til at forandre verden en lille smule. I Realdania glæder vi os nu til at følge de 36 udvalgte projekter blive til virkelighed,” siger Christian Andersen, projektleder i Realdania.

Ansøgningerne er blevet bedømt på, hvordan den solide og kreative idé skaber værdi i lokalsamfundet, på at der er en realistisk anlægs- og driftsøkonomi og ikke mindst på, hvordan projekterne er organiserede og involverer frivillighed.