Rockwool isolerer Empire State Building

Den danske isoleringskoncern Rockwool er med til at forbedre energieffektiviteten og brandsikkerheden i en af verdens højeste bygninger, Empire State Building på Manhattan i New York

Empire State Building på Manhattan i New York City er et globalt ikon. Skyskraberen blev bygget i 1930’erne og er i dag en af byens største turistattraktioner med cirka 4 millioner besøgende hvert år. Bygningen er netop ved at blive renoveret for 550 mio. dollars, hvoraf 120 mio. dollars er øremærket til en opgradering af energieffektiviteten.

I forbindelse med projektet kommer forskellige områder med asfalttag til at genopstå som grønne og indbydende oaser. Og her er Rockwool koncernens datterselskab i Nordamerika, Roxul Inc., en del af det vigtige renoveringsarbejde. Taglægningen sker i etaper, hvoraf den første blev afsluttet i 2011, og den næste forventes færdiggjort i 2012.

Brandsikkerhed i top

Overalt i projektet er brandsikkerheden i centrum:

- Roxul produkterne blev valgt som isolering under tagene på baggrund af deres brandbeskyttende egenskaber og formstabilitet. Taglægningen skulle færdiggøres i løbet af vintermånederne og foregik med gasbrændere, og derfor var den brandbestandige Roxul stenuld det bedste og sikreste valg til skyskraberen, siger Leslie McLaren, som er Government Affairs & Corporate Communications i Roxul Inc.

Producenten af tagbelægningen støttede også valget af Rockwools stenuldsisolering. Tagkonsulent Rainer Gerbatsch forklarer:

- Roxul produkterne er kendt for at sikre et stabilt og bestandigt underlag for tagbelægningen – det er vigtigt for, at tagbelægningen kan løse sin opgave igennem hele sin levetid.

Renoveringen af Empire State Building skal omdanne en bygning fra en anden tid til et energieffektivt og miljøvenligt vartegn. Empire State Building har i den forbindelse fået den højeste udmærkelse inden for energi- og miljødesign af det amerikanske råd for miljørigtigt byggeri (Green Building Council). Dermed er bygningen også den højeste bygning i USA, som er LEED-certificeret (Leadership in Energy and Environmental Design).