USA efterspørger byggeri for demente

NORD Architects designer et nyt demensplejehjem i USA for en nonprofitorganisation, der udvikler og driver omsorgsbyggeri for ældre mennesker med demens

Når designviden finder sammen med innovativ sundhedsfaglig tilgang, kan vi se løsninger på den globale demografiske krise med stigende antal ældre og mennesker med demens. Nytænkning af sundhedsbyggeri for mennesker med demens, kræver vilje og viden fra flere sider af bordet. Det er det nye Memory Care Center i Philadelphia et godt eksempel på, skriver NORD Architects.

NORD Architects designer et nyt demensplejehjem i USA for nonprofitorganisationen The Willow Valley Communities, der udvikler og driver omsorgsbyggeri for ældre mennesker med demens i Lancaster, Pennsylvania, USA. The Willow Valley Communities er en ambitiøs bygherre og sundhedsaktør, der ønsker at skubbe til grænserne for demensbehandling og højne livskvaliteten hos mennesker, der er berørte direkte eller indirekte af demens. Willow Valley Communities udvikler Memory Care Centers, hvor de traditionelle standarder i sundhedssystemet udfordres for at finde nye fremtidsrettede løsninger på den globale, demografiske krise med et hastigt stigende antal ældre. Globalt set vil antallet af mennesker over 65 år mere end fordobles fra 761 millioner i 2021 til 1,6 milliard i 2050.1 Prognoserne for antallet af mennesker med demens er lige så alarmerende med forventning om ca. 70 millioner i 2025 stigende til ca. 150 millioner i 2050.

Specialiseret i demens

Det nye Memory Care Center i Pennsylvania er et specialiseret demensplejehjem med 140 demensboliger i en bebyggelse med rum til aktive fællesskaber, fokus på individuel pleje, integration med lokalområdet, nye partnerskaber og forskning indenfor demens. Der er en ’Brain Café’, hvor folk udefra også er velkomne, et ressourcecenter som også tæller frivillige personer samt et forsknings- og videnscenter for blandt andet neurologer, neuropsykologer og andre forskningsmedarbejdere.

Designet af det nye center tager udgangspunkt i principperne om fleksibilitet, variation og inklusion. Arkitekturen er tilpasset den lokale kontekst og er disponeret så der er gode muligheder for at opleve en aktiv dagligdag med andre beboere eller besøgende, men også have mulighed for at finde rolige og rekreative omgivelser. Der er lagt vægt på at udearealerne opleves som stimulerende, trygge og uden mulighed for at fare vild. Funktioner og design appellerer til fysisk, socialt og kognitivt engagement ud fra overbevisningen om at øget livskvalitet kan forbedre livet med demens.

Fakta
Projektnavn    Memory Care Center, Willow Valley Communities
Beliggenhed     Philadelphia, Pennsylvania, USA
Arkitekter         NORD Architects (EGA Architects er lokale arkitekter)
Bygherre           Willow Valley Communities
Størrelse           14.000 m2
År                        2023-2025 (forventet åbning i slutningen af året)