Smarte stållægter giver lettere arbejdsgange

En hurtigere og enklere arbejdsgang på byggepladsen. Det er, hvad Lindab stræber efter at give sine kunder gennem produktudvikling og innovative løsninger

Rundt om på landets mange byggepladser kan hvert minut sparet omdannes til en økonomisk besparelse. Jo nemmere og enklere arbejdsgange, jo bedre er chancerne for, at et byggeri bliver en overskudsforretning. Derfor har produktudvikling og innovation hos leverandørerne stor betydning for det endelige resultat.

– I Lindab har vi en ambition om at forenkle byggeriet. Det betyder, at vi konstant arbejder med at forbedre både produkter og alle processer fra bestilling til levering og montering. Vores produktudvikling kan give kortere arbejdsgange på byggepladserne, og dermed spare vores kunder både tid og penge, fortæller produktchef hos Lindab, Lene Agger og fortsætter:

– -Hver gang vores kunder kan skære bare et minut af monteringstiden på byggepladsen, så sparer de omkring syv kroner. Ved de større byggerier med mange gentagne arbejdsgange, kan det hurtigt løbe op.

Minus på vægten giver plus på fysikken

Lindab stållægter er et af de produkter, hvor produktudvikling og innovation har haft stor betydning for produktets popularitet og dermed kundernes succes.

Her er lav vægt, praktisk kliksystem og tilpassede længder opskriften på en lettere arbejdsdag.

Lindabs stållægter er nemme at arbejde med, da de er produceret i tyndpladestål, der gør det muligt at holde vægten nede.

Lægterne kommer i forskellige bredder, og det har naturligvis betydning for vægten, men de vejer stadig betydeligt mindre end eksempelvis trælægter. Med en vægt på under et kilo per meter gør stållægterne helt bogstaveligt arbejdsgangen lettere.

Monteringen er enkel og ligetil med Lindabs praktiske kliksystem. Lægterne skal helt enkelt trykkes fast, og det foregår helt uden skruer og bolte. Efter top- og bundskinne er monteret, skal lægten placeres og så skubbes kliklåsen fast, og lægten er monteret. Herefter er det let og sikkert at justere lægten, hvis den sidder lidt upræcist. Det bliver hurtigere og mere sikkert at bygge og giver samtidig en langt bedre arbejdsstilling for håndværkerne.

Fikse mål sparer tid og penge

Det er imidlertid ikke kun ved selve monteringen, at arbejdsgangene bliver enklere med stållægter fra Lindab. Lægterne kan nemlig bestilles i fixmål, hvor de er skåret til, inden de leveres til byggepladsen. Leveringen af tilpassede lægter sparer tid og arbejde på byggepladsen, da lægterne ikke først skal saves af og rettes til, og der skal ikke bruges tid på at bortskaffe det overskydende lægtestykke.

– Levering i fixmål er et godt eksempel på, hvor vi prøver at gøre processerne i byggeriet enklere. Det er nemmere at håndtere på byggepladsen, og det giver samtidig en besparelse, da man kun betaler for den længde man skal bruge. Skal du bruge lægter på 2,90 meter skal du ikke betale for de sidste ti centimeter, som alligevel bare saves af og smides ud. Det er, hvad vi hos Lindab kalder Good Thinking. Det er bedre for vores kunder, bedre for miljøet og derfor også bedre for os, siger Lene Agger.

Foto: Lindabs stållægter er produceret i tyndt stål, så vægten er lav. Stållægterne leveres i fixmål til byggepladserne, så de kan bruges med det samme uden at skulle rettes til i længden. Her ses EMR Byg i færd med at omdanne det gamle maltlager i Carlsberg Byen til et luksushotel.

(Denne artikel er en advertorial)