RUM vinder renovering af syv boligblokke

RUM er, af Horsens Sociale Boligselskab, udpeget som vinder af opgaven med at fremtidssikre selskabets afdeling 3, Østerled.

RUM er, af Horsens Sociale Boligselskab, udpeget som vinder af opgaven med at fremtidssikre selskabets afdeling 3, Østerled. I rollen som totalrådgiver på projektet skal RUM varetage renovering og ombygning af 7 boligblokke, som i alt omfatter 102 boliger.

Attraktiv placering
Østerled er placeret på kanten af midtbyen og har samtidig god forbindelse til naturskønne områder ved Nørrestrand og Horsens Fjord. Det gør boligerne attraktive for en bred gruppe af både børnefamilier og ældre. Samtidig ligger uddannelsesinstitutionen VIA University College lige rundt om hjørnet, hvilket giver god søgning på delevenlige lejligheder blandt studerende.

Partner i RUM, Tom Halling, er naturligt glad for at have vundet opgaven: ”Det er en stor glæde for os at være med til at løfte potentialet og fremtidssikre Østerled. Vores team er klar til at smøge ærmerne op og gøre brug af vores store erfaring med denne type komplekse renoveringsopgaver, hvor det er afgørende at beboerne oplever tryghed og tillid til byggeprocessen”.
Gennemgående for renoveringen og ombygningen af boligerne er, at der kommer nyt køkken og bad i alle lejligheder samt nye installationer og ventilationsanlæg. Nogle lejligheder får endvidere nye altaner mod syd og vest og så indrettes der fire helt nye familieboliger i tagetagen.

Tværgående forbindelse
I designet af de fremtidige udearealer er vægten lagt på at binde bebyggelsen sammen. Dette opnår man bl.a. ved at fjerne en eksisterende garagebygning. Herved åbner der sig en spændende øst-vest tværgående forbindelse gennem bebyggelsen, som på én og samme tid kommer til at åbne op og binde sammen. På den tværgående forbindelse foreslås dels tre forskellige pladser, den aktive plads, fællestorvet og mødestedet, og dels tre haver, den vilde have, den farverige have og den spiselige have. Disse pladser og haver kommer til at være et væsentligt bidrag ift. at binde område, bebyggelse og beboere sammen.