Højbjerg Vænge i Herlev under fortsat renovering

NCC skal renovere næste etape af Højbjerg Vænge i Herlev for Herlev Almennyttige Boligselskab - DAB

NCC har vundet 2. fase af en større renovering planlagt i tre faser med option på 3. og sidste del. Ordren på fase 2 er på 267 mio. kroner

Højbjerg Vænge er en almen boligbebyggelse i Boligselskabet HAB, som boligselskabet DAB administrerer. Den består af 22 murede boligblokke fra 1950’erne med i alt 522 lejligheder.

Renoveringen er planlagt i tre faser, hvoraf den første blev udført i fagentrepriser med andre entreprenører og afsluttet i 2020. NCC har vundet fase 2 på 210 boliger med option på fase 3.

”Det er en opgave, der taler ind i vores absolutte kernekompetencer,” siger projektleder fra NCC Renovering, Michael Albrechtsen. ”Vi har samlet et erfarent hold til opgaven, og vi glæder os til at komme i gang. En stor del af arbejdet udfører vi i egenproduktion med egne håndværkere. Det gælder tømrer- og el-arbejdet.”

Renoveringsarbejderne består blandt andet af nye tage og altaner, udskiftning af vinduer og døre, samt en del indvendige arbejder med nye køkkener og badeværelser.

Renovering skal fremtidssikre afdelingen

Højbjerg Vænge er centralt beliggende tæt ved Herlev Bymidte. Boligafdelingen er en parkbebyggelse, hvor der er gode muligheder for at benytte sig af de grønne fællesområder og legepladser, som afdelingen også har.

Boligafdelingen er i gang med en gennemgribende helhedsplan, som skal fremtidssikre afdelingen. Der bliver blandt andet bygget tilgængelighedsboliger med elevatorer, og mindre lejligheder bliver sammenlagt til større boliger.

”Helhedsplanen i Højbjerg Vænge er et fint eksempel på, hvordan en arkitektonisk og energimæssig fremtidssikring kan udføres på vores gamle afdelinger, hvor vi får fastholdt de gode værdier og intentioner, som de oprindeligligt er tænkt. Vi har gennem flere sager erfaret, at NCC forstår vigtigheden af dette og ser således frem til et godt samarbejde omkring sagen,” siger Steen Ejsing, Byggechef i DAB.

Arbejdet sættes i gang over sommeren og forventes afsluttet i maj 2024. Ordren er på 267 mio. DKK og bogføres i 2. kvartal 2021 under forretningsområdet Building Nordics.