178 almennyttige boliger i Herfølge renoveres

Allerede i januar 2022 går en omfattende renovering af byggeriet Torpgården i gang.

Torpgården er en boligafdeling med lejemål under Køge almennyttige Boligselskab. Det er en tæt/lav bebyggelse fra 1978. Afdelingen er opdelt i tre områder, Nørretorp, Østertorp og Vestertorp og en bebyggelse med en aktiv beboerbestyrelse, som også tænker fremtid og grøn omstilling.  

Bygningerne er hyggelige 1- og 2-plans rækkehuse med have og skure. Hele området er bundet sammen af et netværk af gangstier og grønne fællesarealer. Bygningerne har kombinerede facadesammensætninger med træ og murede gavle med en tagbelægning af teglsten.  I forbindelse med helhedsplanen for Torpgården udføres en lang række forskellige fremtidssikrede renoveringstiltag for bebyggelsen, bl.a. nye tage og der udføres ny opdateret facadebeklædning, som isoleret konstruktion med træ i alle boliger. Der udskiftes ligeledes med markedets bedste fabrikat af energioptimerede vinduer og døre fra danske Idealcombi med fabrikker i Thy.

Der skal skiftes i alt 2281 vindues- og dørelementer i bebyggelsen og fælleshuset, hvor bygherren med blåstempling fra entreprenør NCC, sammen har valgt Idealcombi’s energiserie Nation IC. Med Nation IC får beboerne et klassisk vinduesdesign i moderne opbygning, hvor energiværdierne og kvaliteten anses som værende branchens bedste.  Idealcombi har som den eneste producent opbygget vindueskonstruktionen omkring en massiv kerne af isoleringsmaterialet IdealcoreTM, som sikrer beboernes vinduer en lang levetid, optimal energireduktion og minimal vedligeholdelse. Igen et projekt som ikke blot er vundet kun på billig pris, men kendetegnes ved de involveredes stadig strengere kvalitetskrav til byggematerialer og fremtidssikre energirigtige valg.

”Vi er glade og stolte over at være valgt som 100% dansk producent og leverandør af gedigent vindueshåndværk fra Thy” udtaler salgschef Bo Larsen fra Idealcombi.

”Vores samarbejde med NCC har igennem de seneste år resulteret i en flot række fælles byggeopgaver, som alle har udmøntet sig omkring et fantastisk godt samarbejde på tværs, hvor smidig dialog og gennemførelse har resulteret i flotte løsninger og glade bygherrer. Det er vi Idealcombi glade for at være en del af.”  

Bygherre: Køge Almennyttige Boligselskab - Boligafdeling 1611 Torpgården

Rådgiver: AI Arkitekter & Ingeniører a/s

Entreprenør: NCC Danmark A/S