Energirådgivere skriger efter ingeniører

EnergySolutions A/S udlover en rejse til 25.000 kr. til vedkommende, som kan finde deres nye medarbejder.

Det århusbaserede energirådgivningsfirma EnergySolutions A/S er gået utraditionelle veje for at skaffe nye medarbejdere. De udlover nu en rejse til 25.000 kr. til vedkommende, som kan finde deres nye medarbejder.

- Vi har forsøgt med alle de traditionelle tiltag som rekrutteringsfirmaer og jobannoncer, men det er ikke lykkedes os at finde kvalificerede kandidater, fortæller Martin Raaby Skou, adm. dir i Energy Solution.

Derfor har firmaet nu udskrevet en konkurrence med en præmie på et rejsegavekort på 25.000 kr. til den, der kan pege på en ny kvalificeret medarbejder til Energy Solution.

- Konkurrencen kan egentlig ses som en desperat handling fra vores side. Det er meget frustrerende, at vi hver dag får nye spændende opgaver ind, men vi kan samtidig se, at vi snart kommer til at mangle arbejdskraft til at udføre dem. Jeg håber, at kunne aktivere folk på denne måde, og at alle der ser konkurrencen vil prikke til venner og bekendte, der er uddannet ingeniør eller maskinmester og har erfaring med energioptimering. Allerede nu kan jeg se effekten af konkurrencen, da jeg har fået en del flere henvendelser end normalt, og jeg betaler gladeligt for at en familie kan komme ud at rejse, hvis vi får den rigtige person ansat, siger Martin Raaby Skou.

EnergySolution A/S er et uvildigt rådgivningsfirma, med speciale i at finde og udarbejde økonomiske fordelagtige energiprojekter for produktions-virksomheder. Firmaet har hovedkontor i Tilst ved Århus, og har i dag 9 medarbejdere, der bl.a. rådgiver firmaer i forhold til at energioptimere, energisyn, energiafgifter m.m.. De 9 medarbejdere er ifølge Martin Raaby Skou mindst én for lidt.