Milliardbyggeri giver jobvækst

Offentlige anlægsbyggerier vil over de næste ti år udløse 87.300 nye job i Danmark – primært i byggeriet, viser ikke offentliggjort rapport

Offentlige anlægsbyggerier vil over de næste ti år udløse 87.300 nye job i Danmark – primært i byggeriet, viser ikke offentliggjort rapport.  Fagforbundet 3F tror på fuld bygge-beskæftigelse i løbet af fem år: Der bliver masser af arbejde inden for byggeriet de kommende ti år, hvor der ventes at opstå ikke færre end 87.300 nye job, skriver Ugebrevet A4.

Det fremgår af en hidtil ikke offentliggjort rapport, som konsulentfirmaet COWI har udarbejdet for Arbejdsmarkedsstyrelsen og Beskæftigelsesministeriet. COWI har regnet på virkningerne af, at der i de kommende år igangsættes offentlige anlægsbyggerier for ikke mindre end 200 milliarder kroner. Det drejer sig blandt andet om Femern Bælt-tunnelen, etableringen af de kommende supersygehuse og færdiggørelsen af Metro City-ringen i København.
Rapporten fra COWI er tilgået regeringens såkaldte Leo Larsen-udvalg, der om kort tid fremlægger konkrete anbefalinger til, hvordan de mange byggemilliarder sikrer så mange danske job som muligt.

Formand for fagforbundet 3F’s Byggegruppe, Peter Hougaard Nielsen, glæder sig over jobudsigten.
- Nu kommer et hav af projekter i gang, og det lander lige ned i vores turban. Behovet for arbejdskraft bliver uanset hvad så stort, at der senest om fem år vil være fuld beskæftigelse i byggeriet. Det, der bliver vores udfordring, er at få langtidsledige opgraderet og i job, siger Peter Hougaard Nielsen Ugebrevet A4.