Radisson-hoteller modtager internationalt anerkendt miljømærke

Nordiske Radisson Blu og Park Inn by Radisson-hoteller modtager internationalt anerkendt miljømærke

Carlson Rezidor, der er en af verdens førende hotelkoncerner, annoncerer nu, at størstedelen af Radisson Blu og Park Inn by Radisson i Norden opnår det internationalt anerkendte miljømærke Green Key. Certificeringen er en del af Rezidor Responsible Business-program og markerer Rezidors ambitiøse arbejde inden for miljø og bæredygtighed.

Rezidor Hotel Group, der driver Radisson Blu og Park Inn by Radisson hotellerne, har siden 1989 arbejdet aktivt med at reducere klima- og miljøpåvirkning, og nu tildeles størstedelen af Carlson Rezidors hoteller i Norden det anerkendte miljømærke Green Key.

Green Key er et ledende internationalt miljømærke, der er støttet af både World Tourism Organization og FN’s miljøprogram UNEP.

-Med dette miljømærke får vores medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere et klart bevis på, at vi værner om miljøet i alle aspekter af vores forretning. Rezidor er den ledende internationale hotelkoncern i Norden, og derfor er det vigtigt, at vi som virksomhed er på forkant og tager ansvar for miljøet og driver en bæredygtig forretning,” siger Thomas Engelhart, Area Vice President i Norden hos Rezidor Hotel Group.

For at opnå Green Key-certificering skal et hotel arbejde aktivt med at minimere miljøpåvirkning, hvilket indebærer, at virksomheden skal leve op til en række kriterier indenfor eksempelvis miljøledelse, vand, affald og kemikalieforbrug.  Konkret kan det handle om affaldssortering, brug af lokalt dyrket og økologiske råvarer samt at begrænse energi- og vandforbrug.

Hidtil har et stort antal af Rezidor hoteller i Tyskland, Frankrig, Baltikum og Holland været Green Key certificerede. Finn Bolding Thomsen, Director hos International Green Key, kommenterer:

- Det er interessant for os at se, at vores samarbejde med Rezidor Hotel Group nu også inkluderer Rezidors nordiske hoteller. Vi er især glade for, at det har betydet, at Norge og Island får sine første Green Key certificerede hoteller.”

Rezidors Responsible Business program inkluderer blandt andet Rezidor Think Planet Energy, hvis formål er at reducere hotelgruppens energiforbrug med 25 procent over en fem årig periode, og har som en del af den målsætning netop lanceret Water with Think Planet Water, der særligt fokuserer på, hvordan Rezidor i hoteldriften reducerer vandforbruget ved bl.a. at skærpe fokus på dryppende vandhaner, løbende toiletter og utætte rør.

Det er ikke første gang, at Rezidors Responsible Business Program opnår international anerkendelse. Kort før jul indgik hotelkoncernen et samarbejde med det globale sikkerhedsfirma Safehotels, Derudover har den internationale tænketank Ethisphere anerkendt Rezidor som en af verdens mest etiske virksomheder i 2010.