En seng der skaber tryghed

En helt ny psykiatriseng, som ikke ligner en hospitalsseng er under udvikling

Firmaet Agitek skal færdigudvikle fremtidens psykiatriseng for Psykiatrien i Region Syddanmark og Region Hovedstadens Psykiatri. Det kommer til at foregå i tæt samarbejde med konsortium partnerne Alvritol og B.V. Spring Produkties samt underleverandøren Protac A/S.

- Vi er stolte over at kunne præsentere et oplæg til en seng, der både virker hjemlig og hyggelig, og som patienten i en krisesituation ikke kan bruge til at gøre skade på sig selv. Dertil kommer, at sengen på et øjeblik vil kunne tilpasses alle de situationer, personalet skal takle i hverdagen, lige fra trøst og samtale til fastholdelse og til rengøring og transport, fortæller Agiteks direktør Jean-Paul Bergmann.

Batteridrevet

En af de helt store udfordringer ved at designe en seng til et psykiatrisk afsnit er, at nogle patienter kan blive voldsomme, eller kan forsøge at begå selvskade under indlæggelsen. Derfor skal sengen være solid og alle mekanismer være skjult, og ledninger undgås ved at lade sengen være batteridrevet.

Multipude

Agiteks underleverandør Protac A/S skal færdigudvikle en tilhørende multipude, som skal være med til at skabe tryghed og komfort for patienterne. Puden kan bøjes, så den omslutter kroppen og dermed give patienten en pause fra den omkringliggende verden, eller den kan fungere som lejringspude, som rygstøtte i en sofafunktion eller foldes til en stol på gulvet.

I første omgang skal nogle af sengens vitale delfunktioner udvikles og testes grundigt igennem af brugere og patienter. Når alle delfunktioner er på plads, går virksomheden i gang med at producere den endelige prototype, som også skal testes på psykiatriske afsnit. Ifølge planen skal den endelige seng være klar til at blive leveret fra midten af 2015.

Læs mere om projektet på www.livinglabdenmark.com/projekter/seng-til-psykiatrien
www.Agitek.dk