Kunst til helbredet

Det nye akutsygehus i Aabenraa udsmykkes i takt med byggeriet af kunstner Anne Mette Ruge

Skadestuepatienter på det nye akutsygehus i Aabenraa kan allerede i dag se værker af kunstneren Anne Mette Ruge, der har fået til opgave at skabe en kunstnerisk udsmykning ved de tre indgange, hovedindgangen ved Familiehuset, indgangen til den fælles akutmodtagelse (FAM) og indgangen til det psykiatriske sygehus.

De tre værker skal være med til at binde de to sygehuse (det somatiske og det psykiatriske) sammen på en anden måde end samarbejdet om en række faciliteter kan gøre. Værkerne skal være med til at give patienterne en visuel oplevelse, uanset i hvilken anledning de kommer på sygehuset. Tanken er, at kunsten skal have en inspirerende, helbredende og afstigmatiserende effekt.

Værkerne afsløres i takt med, at byggeriet bliver færdigt og tages i brug. Det betyder, at skadestuepatienter allerede i dag kan glæde sig over gulvudsmykning og glasbilleder, mens søjler med skikkelser af mennesker på i forhallen og forskellige effekter i Familiehuset kan ses til september/oktober. Udsmykningen i Psykiatrien følger senere.

Der er afsat ca. 4 mio. kroner til projektet, som er finansieret af Sygehus Sønderjylland, Psykiatrien i Region Syddanmark og Statens Kunstfonds Udvalg for Kunst i Det Offentlige Rum.