Planter skaber hjemlig hygge og tryghed på sygehuse

Planter er både med til at skabe hygge og tryghed, men kan også benyttes som mobil afskærmning af bl.a. venteområder

Planter er både med til at skabe hygge og tryghed, men kan også benyttes som mobil afskærmning af bl.a. venteområder. En tur på sygehuset må godt krydres med en god oplevelse, ifølge Jydsk Planteservice. Og det kan netop planter og krukker give.

- Der er typisk meget sterile omgivelser, man befinder sig i, når man er på sygehuset. Men med planter og krukker har du mulighed for at sætte et mere hyggeligt og hjemlig præg på stedet, lyder det fra Lars Henriksen, Design og indretningskonsulent fra Jydsk Plantecenter.
Jydsk Planteservice har stor erfaring og kompetence med rådgivning i forbindelse med byggeprojekter. Når Jydsk Planteservice indretter sygehuse, er patienterne 

sammen med personalet og de pårørende – altid i fokus.
En del af indretningen
Roskilde og Køge Sygehus er blandt de sygehuse, der har valgt planter og krukker som en del af indretningen. F.eks. står der stålkummer I indgangen til Køge Sygehuse, leveret af Jydsk Planteservice. Stålkummerne er med til at give brugerne en oplevelse, inden de træder indenfor.
- Det er med til at skabe varieret og smukke landskaber og oaser. Udekrukker kan give et levende og indbydende indtryk allerede ved indgangen. De pårørende skal føle sig velkommen, inden de kommer ind i ankomstrummet, siger Lars Henriksen og understreger:
- Men det er meget mere end blot en oplevelse, for mange steder er der jo fokus på funktionalitet, og ud over at planter og krukker ser pænt ud, så har de netop også en funktionalitet. De kan være med til at skærme af i bl.a. venteområder, men også gøre det mere hjemligt på stuerne med farver og former. Planterne er med til at skabe et positive og dejligt indemiljø – til gavn for patienterne, personalet samt pårørende. Og så kan man flytte rundt på dem, lyder det fra Lars Henriksen.

Rengøring i fokus

Men det handler ikke kun om at det skal se pænt ud og afskærme. For Jydsk Planteservice lægger vægt på, at deres løsninger og skal være så vedligeholdelsesfrie som mulige.
- Valget af krukker er mindst lige så vigtigt som valg af planter. Der skal tages hensyn til både form, farver og funktioner. Krukkerne skal være lette at tørre af – det duer ikke, hvis de står og samler en masse støv. Så driften er også vigtigt, så man ikke pludselig står med noget, der på den lange bane både bliver dyrt og besværligt, siger Lars Henriksen.

www.jydskplanteservice.dk
 

Foto: Aflange plantekummer som mobilafskærmning af venteområder til gavn for patienter. Eksotisk plante som matcher møblerne.. – og fremkalder et positivt miljø.