Facadesystem godkendt til polystyren

Rockidans pudssystem til udvendig isolering kan benyttes oven på ekspanderet polystyren (EPS)

Rockidans pudssystem til udvendig isolering har gjort det let at komme i gang med at energirenovere de danske parcel- og rækkehuse. Systemet har de krævede afprøvninger jf. de nye regler for facadeisolering og kan derfor benyttes oven på ekspanderet polystyren (EPS).

Capatect systemet fra Rockidan er oprindeligt udviklet i Tyskland og er født til at fungere optimalt med EPS. Opbygningen består af et armeringslag med indlagt væv, der afsluttes med indfarvet silikatpuds eller den nano-optimerede AmphiSilan NQG Facadepuds. Begge opbygninger er testet efter SP Fire 105 og dermed nu officielt godkendt jf. Eksempelsamlingen af 2012 til en-familiehuse i op til 2 etager.

- De nye regler var længe undervejs og i en periode kunne man ikke få nogen til at sige, hvad der konkret var lovligt. Men med det blå stempel til Capatect-systemet kan vi endelig komme i gang, konstaterer systemkonsulent Lars Veibye Johansen, Rockidan, der ser en stor fremtid for EPS. Skummaterialet isolerer 20 procent bedre end traditionel isolering, og man kan derfor opnå samme effekt med en slankere opbygning. Desuden vejer EPS kun en brøkdel af mineraluld og kan tilskæres let og helt uden støvgener, påpeger Lars Veibye Johansen.

Løsningen med polystyren har i årevis været meget udbredt syd for grænsen. Således var der i 2011 i Tyskland udført mere end 800 mio. m2 udvendig efterisolering – og kun ca. 15 pct. med mineraluld.

Capatect opbygningen til EPS indgår i Rockidans facadeprogram, hvor man også finder særlige sokkelløsninger, præfabrikerede sålbænke og dekorative facadeprofiler.

Foto: Mange danske husejere får nemmere ved at energirenovering efter at Rockidans Capatect system til udvendig isolering har fået det blå stempel til brug på EPS.