Formica lancerer jubilæums-kollektion

Formica Group fejrer i 2013 sit 100 års jubilæum med The Anniversary Collection, der indeholder 12 nye mønstre

Formica Group fejrer sit 100 års jubilæum verde over med laminat-serien, The Anniversary Collection, som indeholder 12 nye mønstre.

- Mens Formica Group opfandt laminat, får designere æren for, at laminatets fulde funktioner kan udnyttes som et stilistisk og attraktivt overflademateriale. The Anniversary Collection er kun et eksempel på vores forpligtelse overfor designere til et fælles samarbejde om at definere Formica Groups fremtid for de næste 100 år , siger Renee Hytry Derrington, Group Vicepresident for Design i Fletcher Buildings Laminates & Panels Division, som omfatter Formica Group.

Pentagram, verdens største uafhængige designvirksomhed, har skabt denne kollektion eksklusivt for Formica Group. Pentagram partneren Abbott Miller har designet jubilæumsmønstrene og har samtidig indtroduceret nye karakteristika og farver til udvalget.

- Formica laminatet er noget helt særligt på grund af dets kamæleon-egenskaber:  Det har en stille tilstedeværelse og en egenskab til at tilpasse sig forskellige miljøer.  På grund af dets omstillingsevne formår det at omfatte både fortiden, nutiden og fremtiden. Det er et materiale med karakteristisk følelighed samt varme og hjemmeliv. Det er menneskeskabt, og har opnået en naturlig kvalitet i vores liv, udtaler Abbot Miller i en meddelelse.

Millers vision for the Formica® Laminate Anniversary Collection understreger materialets design potentiale.

- Formica laminatens hovedkerne er en printet plade. Mønster og farve er immanente dele af virksomhedens kultur, så det at udforske tryksværtens gennemsigtighed samt farvernes og mønstrernes samspil var naturlig for mig, siger Abbot Miller.

Tolv nye mønstre er at finde i fire kollektioner: Ellipse™ Collection, Endless™ Collection, Dotscreen™ Collection og Halftone™ Collection.

Ellipse™ og Endless™ spiller på temaet “Formica® Forever” ved at bruge innovative print teknikker, som tillader selvstændige lag af mønstre at interagere tilfældigt under print processen. Denne metode skaber tilsyneladende uendelige mønstre, som fremstår jævne på grund af de overlappende elementers fluiditet. I modsætning til de fleste mønstre, som gentages ved hver 127 centimeter, gentages Ellipse™ og Endless™ mønstrerne kun ved hver 500 til 700 stk laminater, svarende til mere end 1.6 kilometer i længde.