Fermacell og Danske Malermestre genoptager samarbejde

Fermacell og Danske Malermestre genoptager samarbejdet om at rådgive og vejlede malerne om fibergipsprodukter

Fermacell og Danske Malermestre genoptager samarbejdet om at rådgive og vejlede malerne om virksomhedens fibergipsprodukter.

I 2020 besluttede Danske Malermestre sig for at trække sig fra samarbejdet med fibergipsproducenten fermacell®, der siden 2021 har været en del af James Hardie®. Årsagen var flere uafklarede forhold om regler og beskrivelser for fugtmålinger, lagtykkelser ved fuldspartling, ansvarsfordeling ved skader mm.

Fermacell og Danske Malermestre haft en løbende dialog, og er nu nået frem til et fælles ståsted omkring montage og overfladebehandling af fibergips. Derfor har parterne igen indledt et samarbejde om en fælles pjece, og snart vil man også kunne finde fibergips på MBA (Malerfagets Behandlingsanvisninger red.)­­

- Vi ønsker naturligvis kun gode samarbejder med aktører, der ønsker at indgå konstruktive relationer for malerfaget. Derfor er vi glade for samarbejdet med fermacell®, siger kontorchef hos Danske Malermestre, Allan Brohus og fortsætter: - Vi er meget tilfredse med at kunne rådgive vores medlemmer, også når det drejer sig om fibergips.

Hos fermacell er der også tilfredshed at spore. Teknisk rådgiver hos Fermacell, Søren Dyhm, fortæller:

- Vi har længe arbejdet hen imod at genoptage det gode samarbejde med Danske Malermestre, og vi er meget tilfredse med endelig at kunne offentliggøre det. Det er et værdifuldt samarbejde, der kommer alle aktører til gode – både maleren, de projekterende og bygherren