2.000 kvadratmeter modulplader til boligprojekt i Nordborg

Cembrit har leveret 2.000 kvadratmeter af virksomhedens modulplader til 28 carporte og skure som en del af et større boligprojekt

Byggematerialeleverandøren Cembrit har leveret 2.000 kvadratmeter af virksomhedens modulplader til 28 carporte og skure som en del af et større boligprojekt i Nordborg på Als med 62 nye rækkehuse

Byggeriet af 62 nye rækkehuse er netop blevet færdiggjort for Boligselskabet Danbo i Nordborg på Als. Projektet blev påbegyndt i september 2017, hvor de eksisterende boligblokke blev revet ned, og på nuværende tidspunkt står flere end halvdelen af rækkehusene klar. Det er Hjortgaard Byggeri A/S, der har været entreprenør på byggeriet, imens Arkitekterne Blaavand & Hansson A/S har været de rådgivende arkitekter.

I forbindelse med de nye rækkehuse er der opført 28 carporte og skure, og til dem har man blandt andet valgt at benytte materialer fra Cembrit, der har leveret 2.000 kvadratmeter modulplader, der i sin enkelthed er mindre og tilpassede udgaver af virksomhedens facadeplader. Til dette projekt har man valgt pladen Cembrit Solid i farven sort til facader på carporte og skure og som underbeklædning i carportene.

– I forhold til carportene og skurene har det været en fordel, at Cembrits plader blev leveret tilskåret og kantforseglede fra fabrikken, så de passede perfekt til vores mål. Det sparede os for arbejdet med at stå og skære til på byggepladsen, hvilket gjorde processen lettere for os, fortæller byggeleder på projektet, Jon Fisker fra Hjortgaard Byggeri.

Tilpassede løsninger

Cembrits modulplader blev lanceret sidste år for netop at leve op til den øgede efterspørgsel på tilpassede løsninger, der minimerer spild og tidsforbrug på byggepladsen, og salgskonsulent hos Cembrit, Søren Beier, er meget tilfreds med at se produktet i anvendelse hos Danbo Boligforening:

– Vi er glade for at have leveret modulplader til Boligselskabet Danbos spændende projekt, som foreløbig har opnået et flot resultat, hvor der hverken er gået på kompromis med funktionelle kvaliteter eller æstetik. Pladerne er let anvendelige under byggeprocessen, da der ikke er behov for yderligere tilskæringer eller kantforsegling på byggepladsen. Det medvirker samtidig til det flotte udtryk, da man mindsker risikoen for fejl og ikke mindst slipper for skærestøv på pladerne. Desuden kræver pladerne efterfølgende kun minimal vedligeholdelse til glæde for beboerne, siger han.

Fakta om projektet

Renoveringsprojekt med opførelsen af 62 rækkehuse inklusive 28 carporte og skure

Leverance: 2.000 kvm Cembrit Solid i farven sort i forskellige størrelser (Cembrit Modulplader)

Bygherre: Boligselskabet Danbo

Entreprenør: Hjortgaard Byggeri A/S

Rådgivende arkitekt: Arkitekterne Blaavand & Hansson A/S

Periode: september 2017 – juni/juli 2019

Foto: Til byggeprojektet har man valgt pladen Cembrit Solid i farven sort til facader på carporte og skure og som underbeklædning i carportene.