Københavner-arkitekt realiserer B&O-koncept

Morten Mygind Arkitekter MAA har gennembearbejdet koncept-materialet til Bang & Oufsens førte flagship tore på Strøget i København

Sidste måned åbnede Bang & Olufsen dørene til verdens første flagship store på Strøget i København med det nyudviklede butikskoncept udarbejdet af B&O's kreative direktør Johannes Tope.

Konceptudviklingen stod på i adskillige måneder og da arbejdet var færdiggjort og det nye butikskoncept lå klar, skulle den vigtige fase med at omsætte konceptet til virkelighed igangsættes. Det er en projektfase, der altid er yderst omfattende, og der er langt fra et færdigudviklet butikskoncept til et gennembearbejdet tegningsmateriale fra arkitekten, således at byggearbejdet kan opstartes og konceptet kan implementeres i en eksisterende bygning.

Man brugte flere måneder på at udvælge den helt rigtige arkitektvirksomhed til at varetage opgaven, og valget faldt på den unge københavnske tegnestue Morten Mygind Arkitekter MAA. Tegnestuen, som har adresse i Frederiksholms Kanal i Københavns indre by, fik ansvaret for at viderebearbejde butikskonceptet og alle dets elementer, og gøre det bygbart således at B&O kunne realisere verdens første flagship store med det nye koncept.

- Vi er naturligvis utrolig stolte over at være udvalgt til at løfte denne opgave. At arbejde med en så stor og traditionsrig virksomhed som Bang & Olufsen er utrolig spændende og det kræver en stor grad af planlægning og organisering i alle faser lige fra opstart til udførelse og færdiggørelse. Når vi indgår som arkitekter i et så vigtigt og højtprofileret projekt, hvor B&O investerer enorme resourcer, var det nødvendigt med en stram og professionel projektstyring, så vi kunne føre projektet og bygherre sikkert i mål, siger indehaver og arkitekt maa Morten Mygind.

- Når et færdigudviklet butikskoncept skal bygges ind i et eksisterende byggeri, møder man uundgåeligt en del udfordringer undervejs. Dette gjorde sig også gældende for Bang & Olufsen butikken på Strøget i København. Een af udfordringerne var at bygningen, som er beliggende på Østergade 18, er en fredet bygning. Dette betød bl.a. at en tæt dialog med Kulturarvstyrelsen var nødvendig gennem hele processen, da styrelsen skulle godkende alle tiltag; både indvendig samt i facaden. Lykkeligvis havde vi fra start til slut en meget konstruktiv dialog med Kulturarvsstyrelsen, og fik stort set alle vore ønskelige tiltag gennemført, fortæller Morten Mygind.

Den 39-årige arkitekt glæder sig over, samarbejdet omkring den første butik gik så godt, at B&O valgte at hyre tegnestuen igen til arkitekt-arbejdet på den anden butik i verden med det nye koncept, som åbnede i Shanghai i forrige uge.