Biltema undervejs i Sønderborg

Hvis alt går vel kan sønderborgerne se frem til en ekstra julegave i år. I dag blev der nemlig endelig taget hul på byggeriet af det varehus, som skulle have stået færdigt sidste år.
Hvis alt går vel kan sønderborgerne se frem til en ekstra julegave i år. I dag blev der nemlig endelig taget hul på byggeriet af det varehus, som skulle have stået færdigt sidste år. Men manglen på både byggematerialer og håndværkere som følge af Coronakrisen drillede den svenske detailkæde.
Det var derfor en glad direktør, Jacob Borring Møller, der kunne sætte spaden imellem store vandpytter på den tomme grund på Augustenborg Landevej.
- Vi glæder os til at komme til Sønderborg. Det store apparat tager for alvor fat på byggeriet på mandag, og så ser vi bare frem til den dag, vi får nøglerne og kan flytte ind. Vi håber, at vi i samarbejde med kommune og jobcenter kan lave nogle forskellige aktiviteter til gavn for både os og i særdeleshed for borgerne, sagde han.
Varehuset i Sønderborg er Biltemas 18. danske varehus. Det bliver mere end 7000 m2 stort, og bæredygtighed og miljøhensyn tænkes ind i varehuset allerede før, at byggeriet begynder. Varehuset i Sønderborg bliver således i høj grad selvforsynende med solceller, der kan yde langt over 500 kW og være med til at drive det store jordvarmeanlæg samt LED belysningen. Huset bliver styret og konstant overvåget med CTS, hvor Biltema hele tiden søger at finde optimeringer i driftstider, lysstyringer og temperaturer. Det er hensyn, som man sætter stor pris på i Sønderborg Kommune, der har en vision om at være CO2 inden for de kommende 6 år, fortalte Bjørn Allerelli Andersen, der er næstformand i kommunens udvalg for erhverv og grøn vækst.
- I byrådet har vi med ProjectZero siden 2007 været opsatte på at gøre Sønderborg Kommune CO2 neutral senest i 2029. Det er et mål, som den kommende Biltema i den grad kommer til at bidrage til, idet jeg har erfaret, at koncernens varehuse samlet set har investeret milliarder i solceller over hele Norden, og dermed kommer til at bidrage som storproducent af grøn energi. Som næstformand for udvalget for erhverv og grøn vækst, og som næsten nabo, glæder jeg mig til at følge jeres byggeri tæt på, sagde han.
Varehuset i Sønderborg forventes at komme til at beskæftige op mod 40 medarbejdere og elever.