Keramiske kvaliteter

Agrob Buchtal med facadebeklædninger, der holder farven og renser sig selv

Tyske Agrob Buchtal har lang erfaring med keramiske facader. Produktudvalget omfatter flere systemer med facadeophæng med bagvedliggende ventilation, som udnytter dette materiales fordele med muligheder for varianter, som passer til den arkitektoniske målsætning og det disponible budget.
KeraTwin er en keramisk skærmtegl, der understreger de vandrette eller lodrette linjer med smalle formater på 40x20 op til 135x50 cm. KerAion derimod er en keramisk flise skabt til store arealer med mål fra 60x60 til 120x120 cm. Udvalget suppleres med plastiske overflader (rillede, bølgede etc.) og keramiske formdele (firkantede rør, lameller etc.), som skaber accentuering, orden og rytme i facadearealer.

Differentierede facadekompositioner

Muligheden for individuel udformning uden at gå på kompromis med konstruktionsprincippet understreges med SpectraView. Her leverer Agrob Buchtal et modulopbygget uni-farvesystem med eksempelvis refleksionsgrader, farveharmoni eller effekten ved naturligt lys. Hertil kommer flere changerende optiske udfoldelsesmuligheder i et stort antal stilretninger.

Individuelle løsninger til de enkelte projekter hører til virksomhedens hovedkompetencer. Farver på facader er kun et plus, hvis de valgte farvetoner ikke ændres langsomt i tidens løb – eller pludseligt i værste fald. Agrob Buchtal garanterer permanent farve- og lysægthed selv ved intensiv solpåvirkning.
Disse egenskaber forstærkes af den nyudviklede HT-forædling: Regnvand fordeler sig som en tynd film, som skyller snavset ned. Det fører til en ‘self-washing’-effekt, der ifølge producenten gør den mindste byge til en miljøvenlig og udgiftsneutral rengøring. Svampe, mos, bakterier og alger vaskes af uden anvendelse af kemiske midler. Angiveligt skulle 1.000 kvm. HT-facadeareal kunne rense luften lige så effektivt som 70 løvtræer.

Dansk repræsentant

I Danmark leveres de omtalte facadeløsninger inklusive rådgivning af servicecentret facadekeramik.dk i Støvring. Gennem årene har denne Agrob Buchtal forhandlet leveret facadeløsninger til markante byggerier som Viborg Kraftvarmeværk, Musikhuset Esbjerg og Brønderslev Hallerne.
www.facadekeramik.dk.

 

Foto: KeraTwin fra Agrob Buchtal er benyttet i to farvevarianter på facaden af Brønderslev Hallerne.