CO2-måler på størrelse med smartphone

En ny CO2-måler på størrelse med en smartphone fortæller tydeligt, med både lyd og rødt lys, hvis indeklimaet er så dårligt, at der skal luftes ud.

En ny CO2-måler på størrelse med en smartphone fortæller tydeligt – med både lyd og rødt lys – hvis indeklimaet er så dårligt, at der skal luftes ud.
– Der er stadig mange, som ikke har et effektivt ventilationssystem, og dem har vi nu en god og økonomisk løsning til med måleren CO100, fortæller Henrik Quist fra Pro Instruments i Lille Skensved.

Taastrup Realskole er en af de, der har valgt Pro Instruments datalogger SD-800 til at dokumentere forholdene:
 - Loggeren måler og registrerer temperaturen, CO2-niveauet og luftfugtigheden hvert 5. minut. Den har vi brugt i alle lokaler, og det har givet et klart billede af indeklimaet på vores skole.Måleresultaterne åbnede i et Excel-ark, så vi let kunne arbejde med dem og danne os et overblik. De viste bl.a., at i klasserne på skolens solside åbner man tit vinduerne, og her styrtdykker CO2-værdierne i forhold til lokalerne på skyggesiden. Der er vinduerne ofte lukkede i lang tid, og så ryger CO2-niveauet højt op  fortæller teknisk servicechef Allan Lind.
B